Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2022

Symbid kiest voor Online Payment Platform

Online financieringsplatform Symbid kiest Online Payment Platform als nieuwe betaaldienstverlener. Dankzij de samenwerking kan Symbid de geldstromen tussen ondernemers en investeerders vereenvoudigen. Tegelijkertijd kan het bedrijf voldoen aan alle regelgeving, waaronder de nieuwe crowdfunding-verordening. De focus op platformen, flexibiliteit en het feit dat Online Payment Platform voldoet aan de zwaarste compliance-eisen, waren belangrijke redenen om voor de betaaldienstverlener te kiezen.   

Om te zorgen dat de geldstromen tussen ondernemers en investeerders veilig en correct verlopen werkte Symbid sinds de oprichting in 2011 samen met een andere betaaldienstverlener. Deze oplossing bleek te zwaar, sloot niet goed aan bij de dagelijkse praktijk en was relatief kostbaar. Met Online Payment Platform heeft Symbid nu een flexibele oplossing die voldoet aan alle eisen.  

Nieuwe crowdfunding-verordening

Essentieel bij de selectie van een nieuwe partner was dat de betaaldienstverlener multi-split betalingen kan verzorgen zodat gelden op de juiste manier verdeeld kunnen worden tussen de ondernemer, de investeerder en Symbid. Verder moet Symbid gaan voldoen aan de eisen uit de Europese beleggingsrichtlijn en aan de nieuwe crowdfunding-verordening die in november 2022 in werking treedt. Daarvoor is het noodzakelijk dat de betaaldienstverlener een Escrow-oplossing biedt. Zo kan de investeerder het geld overmaken naar de derdengeldrekening van de betaaldienstverlener en als de ondernemer voldoet aan de voorwaarden, kan het geld worden uitgekeerd.  

Robbin Hoogstraten, Commercieel en Operationeel Directeur bij Symbid: “Online Payment Platform bewees de beste papieren te hebben. Het heeft een sterke focus op marktplaatsen en platformen. En men begrijpt heel goed de dynamiek van ons platform, de gebruikers en wat er voor nodig is om compliant te zijn. De experts van Online Payment Platform denken heel goed mee voor de meest optimale inrichting van de betaalstromen zowel op technisch als juridisch gebied. Ook vinden we het prettig om met een lokale partij te werken die ook internationale kantoren heeft. Dit sluit aan bij onze Europese ambities.”

SEPA-overboekingen

Symbid kan gebruikers dankzij de samenwerking een gebruiksvriendelijke optie bieden voor investeerders om een betaling via een SEPA-overboeking te doen. Dit is vooral prettig voor participanten die grote bedragen overmaken, wat ze liever niet via iDEAL doen. Verder is er met Online Payment Platform de mogelijkheid om de betaalopties uit te breiden met bijvoorbeeld een wallet. Hoogstraten: “Dit is op lange termijn een optie waardoor rendement en dividend via een eigen platformrekening uitbetaald kunnen worden. Het is goed te weten dat deze mogelijkheden er zijn. We zijn gestart met een redelijk lichte oplossing en kunnen zo nodig opschalen. Het is precies deze flexibiliteit die we zochten in een betaaldienstverlener.”  

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!