Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2022

Vitruvian Partners neemt een meerderheidsbelang in Outpost24

Vitruvian Partners neemt een meerderheidsbelang in Outpost24 image

Vitruvian Partners neemt een meerderheidsbelang in Outpost24. De stap stelt Outpost24 in staat te investeren in zijn mensen, processen en technologie om zijn positie in de markt te versterken. Het management en de belangrijkste werknemers blijven belangrijke minderheidsaandeelhouders van Outpost24.

Het full-stack SaaS-platform voor cyberrisicobeheer van Outpost24 bedrijven in staat om te voldoen aan de snel toenemende behoefte om hun cyberbeveiligingshouding te verbeteren. De oplossingen van Outpost24 scannen zowel interne activa als externe gegevensbronnen om kwetsbaarheden en bedreigingen op potentiële aanvalsoppervlakken te ontdekken, te beoordelen en te prioriteren. Het biedt cyberrisicobeheeroplossingen op het gebied van kwetsbaarheidsbeheer, applicatiebeveiliging, bedreigingsinformatie en toegangsbeheer in een centraal platform. Dit platform wordt door meer dan 2.500 klanten in ruim 65 landen gebruikt.

Internationaal uitbreiden

Ondersteund door het groeiende bewustzijn van het missiekritieke karakter van cyberbeveiliging heeft Outpost24 een sterke organische groei en winstgevendheid op de lange termijn laten zien. Outpost24 is wereldwijd aanwezig met kantoren in Europa en de VS, met verdere plannen om de komende jaren te blijven investeren in internationale expansie.

Vitruvian investeerde eerder in diverse cyberbeveiligingsbedrijven. Recentelijk gaat het om Bitdefender, CFC en Darktrace. Ook investeerde Vitruvian in diverse Scandinavische partijen die internationale succesverhalen zijn geworden, waaronder Benify, CRF Health, EasyPark, Just Eat, Scrive en Unifaun. Vitruvian is een internationale investeringsmaatschappij met meer dan 100 professionals in acht landen en drie continenten met een focus op snelgroeiende bedrijven.

'Bedrijven weerbaar maken'

"Onze visie is altijd geweest om bedrijven weerbaar te maken tegen cyberbeveiligingsrisico's", zegt Karl Thedéen, CEO van Outpost24. “Dankzij onze samenwerking met Vitruvian krijgen we meer mogelijkheden om beveiligings- en bedrijfsleiders in staat te stellen cyberbedreigingen te identificeren en hun organisaties snel en met vertrouwen te beveiligen. De nieuwe investering versterkt onze ambitie om een wereldwijde cyberbeveiligingskampioen te worden door onze productroutekaart te versnellen en onze verkoop- en marketinginspanningen te vergroten.”

Jussi Wuoristo, Partner bij Vitruvian Partners: “Omdat de frequentie en kosten van cyberaanvallen snel toenemen, heeft Outpost24 een ongeëvenaard full-stack cyberrisicobeheerplatform ontwikkeld dat enorme waarde creëert voor bedrijven over de hele wereld. Vitruvian heeft verschillende uitzonderlijke wereldleiders op het gebied van cyberbeveiliging gesteund en we zijn verheugd om samen te werken met het team van Outpost24 om de internationale expansie en productinnovatie van het bedrijf te helpen versnellen.”

Martin Henricson van Monterro voegde toe: “Het is de moeite waard om te zien wat we samen hebben bereikt om multinationals te helpen de beveiligingsrisico's te verminderen en cyberaanvallen te voorkomen. We zijn enorm trots op de marktpositie en productinnovaties die Outpost24 onder ons eigendom heeft bereikt en we kijken uit naar aanhoudend succes voor het bedrijf als onderdeel van Vitruvian.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!