Witold Kepinski - 16 juli 2022

SABIC selecteert CGI modernisering centrale productietoepassingen

SABIC selecteert CGI modernisering centrale productietoepassingen image

CGI gaat de komende drie jaar de kernapplicaties ontwikkelen, beheren en moderniseren voor multinational chemieproducent SABIC. In het kader van deze nieuwe samenwerking zal CGI SABIC helpen hun digitale transformatie te versnellen en hun prestaties te optimaliseren om hun efficiëntie, wendbaarheid en duurzaamheid te verhogen. CGI zal ook beveiligingsdiensten voor industriële toepassingen leveren.

SABIC is gespecialiseerd in hernieuwbare kunststoffen en biedt gedifferentieerde producten aan op basis van chemisch gerecycleerde kunststof of grondstoffen op biobasis. De producent heeft verschillende productiefaciliteiten op Chemelot, een industrieterrein en chemisch innovatiegemeenschap in Geleen. Deze fabrieken produceren verschillende kunststoffen op basis van ethyleen en propyleen die in veel consumentenproducten worden gebruikt.

John Bruijnooge, site manager bij SABIC Geleen: ‘Onze samenwerking met CGI kun je zien als een drietrapsraket: uitvoeren, consolideren en verbeteren. Vooral naar die laatste fase ben ik benieuwd. Wat zijn de mogelijkheden om onze productiefaciliteiten te optimaliseren? We gaan daarbij niet alleen naar de applicaties kijken, maar ook naar de interne processen. Kan het nog efficiënter en duurzamer? Daarbij gaat advanced data analytics, een van de specialismen van CGI, beslist een rol spelen.’

Volgens het eigen Voice of Our Clients-programma van CGI is meer dan de helft van de ondervraagde productie-executives van mening dat de herconfiguratie van de toeleveringsketen een grote impact heeft op hun organisaties. SABIC helpen bij het uitvoeren van datagestuurde, autonome productieactiviteiten zal helpen deze trend aan te pakken en leiden tot een grotere bedrijfsflexibiliteit, waardoor het bedrijf kan voldoen aan de veranderende vraag van klanten. CGI zal bij SABIC in Geleen een kernteam inzetten met diepgaande kennis van de bedrijfsprocessen van de fabrikant en 24/7 beschikbaar is.

Coen Huesmann, Vice President Manufacturing: ‘Door onze jarenlange ervaring in de procesindustrie begrijpen we beide kanten van het spectrum: we combineren domeinkennis met expertise op technisch gebied. Dat vertaalt zich voor onze klanten in efficiënte en toekomstbestendige oplossingen. Dat hebben we ook al laten zien bij SABIC in Genk (België). Fijn dat we nu ook van SABIC in Geleen het vertrouwen krijgen om hier gezamenlijk iets moois neer te zetten.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!