Wouter Hoeffnagel - 21 juli 2022

Western Digital levert eerste HDD's voor datacenters, NAS en surveillance

Western Digital levert eerste HDD's voor datacenters, NAS en surveillance image

Western Digital start met de levering van de nieuwe 22 TB HDD's. Het gaat specifiek om WD Gold HDD's voor IT/datacenters, WD Red Pro voor network attached storage (NAS) en WD Purple Pro voor smart video/surveillance. Deze nieuwe schijven zijn onder meer voorzien van OptiNAND-technologie, energieondersteunde PMR (ePMR), drietrapsactuator (TSA) en HelioSeal. De HDD's leveren een oppervlaktedichtheid van 2,2 TB per platter, wat 22 TB CMR HDD's oplevert.

De nieuwe 22 TB WD Gold CMR HDD met OptiNAND-technologie voor bedrijven biedt gebruikers de mogelijkheid om de TCO te verlagen door meer opslagruimte met dezelfde footprint, of door minder benodigde racks. Zo kunnen zij kosten besparen op het toevoegen van extra racks, maar ook onder meer netwerkcapaciteit, stroom, koeling en bekabeling. De ArmorCache-technologie met OptiNAND-ondersteuning combineert de prestaties van de schrijfcachemodus met de gegevensbescherming van een uitgeschakelde schrijfcachemodus, zodat gebruikers niet langer hoeven te kiezen hiertussen. De HelioSeal-technologie (voor 12 TB en meer) zorgt voor een laag energieverbruik.

22 TB WD Red Pro CMR HDD voor NAS-systemen

De nieuwe 22 TB WD Red Pro CMR HDD met OptiNAND-technologie zijn speciaal ontworpen voor NAS-systemen met maximaal 24 bays, geoptimaliseerd voor omgevingen met meerdere gebruikers en ontworpen om intensieve werkbelastingen in 24x7-omgevingen aan te kunnen. WD Red Pro HDD's zijn geschikt voor het opslaan, beschermen, archiveren en delen van grote hoeveelheden gegevens met veel gebruikers. De HDD's zijn geschikt voor toepassingen die veel gegevens vereisen, zoals het synchroniseren en delen van bestanden, back-up/archivering, multimediabank en private cloud-opslag.

Slimme videobewaking is in opkomst en brengt daarmee hogere opslagvereisten met zich mee. Camera's met hoge resolutie leggen bijvoorbeeld meerdere video-, beeld- en metadatastromen per camera vast, AI en videoanalyse stellen nieuwe eisen aan de kwantiteit, kwaliteit en retentie van videogegevens, en deep-learning-oplossingen hebben meer video nodig om AI-algoritmen te trainen. Tegelijkertijd hebben klanten van video-surveillance-as-a-service (VSaaS) speciaal gebouwde opslag nodig om deze gegevens efficiënt op schaal te beheren.

Met de 22 TB WD Purple Pro CMR HDD met OptiNAND-technologie speelt Western Digital hierop in. De HDD's ondersteunen videoanalyseservers en AI- en deep-learning-systemen. De schijf is voorzien van de AllFrame AI-technologie van Western Digital, die 32 AI-streams ondersteunt voor deep learning-analyses binnen het systeem en tegelijkertijd het aantal dropped frames vermindert. WD Purple Pro-schijven zijn geoptimaliseerd om tot 64 single-stream HD-camera's aan te kunnen, evenals veel van de nieuwste slimme camera's die meerdere streams uitzenden. Het biedt een MTBF van maximaal 2,5 miljoen uur voor geavanceerde slimme video-oplossingen die werken in 24/7-omgevingen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!