Redactie - 27 juli 2022

Google omzet groeit maar winst daalt

Google omzet groeit maar winst daalt image

Google moederbedrijf Alphabet heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal eindigend op 30 juni 2022. De omzet bedroeg 69,7 miljard dollar, dat is iets minder dan de verwachte 69,9 miljard dollar omzet. Vooral adverteerders hielden vaker de de hand op de knip. De winst daalde van een dikke 18,52 naar 16 miljard dollar.

Sundar Pichai (foto), CEO van Alphabet en Google, zei: "In het tweede kwartaal werden onze prestaties gedreven door Search en Cloud. De investeringen die we in de loop der jaren hebben gedaan in AI en computing helpen onze diensten bijzonder waardevol te maken voor consumenten, en zeer effectief voor bedrijven van elke omvang. Terwijl we onze focus aanscherpen, zullen we op de lange termijn verantwoord blijven investeren in diepgaande computerwetenschap."

Ruth Porat, CFO van Alphabet en Google, zei: "Onze consistente investeringen om groei op lange termijn te ondersteunen, worden weerspiegeld in onze solide prestaties in het tweede kwartaal, met een omzet van 69,7 miljard dollar in het kwartaal, een stijging van 13% ten opzichte van vorig jaar of 16% tegen constante wisselkoersen. We richten ons op verantwoorde kapitaalallocatie ter ondersteuning van onze groeimogelijkheden."

Lees meer details hier (PDF).

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!