Martijn Kregting - 03 augustus 2022

T-Mobile komt met maatregelen voor meer inclusieve organisatie

T-Mobile komt met maatregelen voor meer inclusieve organisatie image

T-Mobile Nederland trekt verlofregelingen voor niet-hetero stellen die een kind verwachten gelijk met die van hetero collega’s. Ook maakt de operator transitieverlof mogelijk. Transgender medewerkers die in hun transitieproces zitten, kunnen voortaan verlof opnemen zonder eigen vrije dagen in te moeten leveren. T-Mobile NL stelt met beide regelingen een volgende stap te zetten in de ambitie om een inclusieve werkgever te worden.

De telecomprovider streeft naar een inclusieve samenleving en een onbevooroordeelde organisatiecultuur, waarin iedereen dezelfde rechten heeft en vrij is om te denken en te zeggen wat zij vinden. En waarin iedereen dezelfde rechten heeft. Daarom trekt T-Mobile het geboorteverlof voor medewerkers die wettelijk geen recht hebben op betaald geboorteverlof voor iedereen gelijk, zoals regenbooggezinnen of meer-oudergezinnen. Ook het speciale transitieverlof valt hieronder, dat medewerkers gedurende hun transitieproces in kunnen zetten.

Iedereen betrekken en verbinden

“Ik ben enorm trots op de diversiteit binnen onze organisatie", stelt Soren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, in een toelichting. "Samen hebben wij een duidelijke missie: we won’t stop until everyone is connected. We willen iedereen betrekken en verbinden, ook intern. Daarom werken we hard aan een werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en vrij voelt. Onze ambitie is om een volledig inclusieve en aantrekkelijke werkgever voor iedereen te zijn. Het aanbieden van gelijkwaardige en inclusieve arbeidsvoorwaarden is daar onderdeel van.”

T-Mobile heeft zijn maatschappelijke doelen vastgesteld in het vorig jaar gelanceerde Connect to Change-plan. De doelen zijn onder meer vertaald naar een Diversity & Inclusion programma. Zo kunnen medewerkers sinds vorig jaar zelf bepalen op welke culturele feestdagen zij verlof opnemen, stelt T-Mobile genderneutrale toiletten beschikbaar en heeft het een aantal interne community ’s opgericht, waaronder de Magenta Pride Community.

Meer inclusief werkgeverschap

Als ambassadeur van het Diversity & Inclusion programma vindt Tisha van Lammeren, CCO T-Mobile, het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de gelijkwaardigheid binnen de organisatie. "Wij zijn een bedrijf waar iedereen zichzelf kan zijn. Bovenal willen we dat mensen vrij zijn om hun ware zelf te zijn en hun identiteit en ook hun seksuele geaardheid omarmen. We zijn er nog niet, daarom blijven we continu in gesprek met onze eigen LGBTQIA+ community en andere community‘s op onze reis naar nog meer inclusief werkgeverschap om T-Mobile inclusief te maken."

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!