Wouter Hoeffnagel - 03 augustus 2022

IRENT gaat op in Circular IT Group

IRENT gaat op in Circular IT Group image

IRENT wordt onderdeel van de Circular IT Group. IRENT is in Europa een speler op de markt voor het verhuren en ‘As a Service’ aanbieden van servers, storage, networking en devices. Samen met Circular IT Group gaat IRENT zich in de komende jaren richten op versnelling van groei door versterking en verbreding van de proposities.

Doormiddel van de verhuur en ‘as a service’ propositie biedt IRENT klanten een circulaire en duurzame oplossing voor hun IT-vraagstukken. Apparatuur wordt doormiddel van deze proposities benut op de momenten dat klanten de apparatuur daadwerkelijk nodig hebben, met een focus op levensduurverlenging. Een significant deel van de CO2-uitstoot van IT hardware is gerelateerd aan de grondstoffenwinning- en productiefase. Door het gebruik van IT hardware op de juiste momenten, in combinatie met het verlengen van de levensduur, te optimaliseren vermindert de globale CO2 uitstoot, het kritieke grondstoffenverbruik en de negatieve impact op de biodiversiteit.

De combinatie van IRENT en Circular IT Group biedt klanten een compleet portfolio aan circulaire oplossingen. De gecombineerde groep zal in het vervolg vergaande samenwerking zoeken over de breedte van de activiteiten. Met het product- en dienstenaanbod bedient de groep meer dan 10.000 klanten wereldwijd, van zakelijke eindgebruikers, tot aan dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere, Amersfoort en Singapore. Er werken in totaal 126 FTE bij de groep.

Groeikansen

Rob Smit, oprichter IRENT: “Voor mij de afsluiting van een hoofdstuk, voor de collega's mooie groeikansen. Bijna 20 jaar levenswerk wat nu binnen de Circular IT Group de volgende fase in gaat. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt.”

Ivo de Heus, Managing Director IRENT: “Als onderdeel van de Circular IT Group kunnen wij onze Europese klanten een full service en complete circulaire IT-oplossing bieden. Daarnaast geeft deze samenwerking ons team maximale mogelijkheden om onze Europese groeiambities te verwezenlijken.”  

Mathieu Sueters, Corporate Development Director Circular IT Group: “IRENT is uitgegroeid tot een belangrijke en professionele circulaire speler in de verhuurmarkt en biedt een uitstekende circulaire oplossing voor de verschuiving naar de vraag naar Hardware-as-a-Service. De transitie naar een circulaire economie wordt opgelegd door de ecologische en fysieke grenzen van onze aarde. Zonder een versnelde transitie is het onmogelijk om de doelstellingen aangaande toekomstbestendige connectiviteit, de circulaire economie, CO2-uitstoot en biodiversiteit te halen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!