Wouter Hoeffnagel - 04 augustus 2022

Britse toezichthouder geeft groen licht voor fusie NortonLifeLock en Avast

Britse toezichthouder geeft groen licht voor fusie NortonLifeLock en Avast image

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) is akkoord met de fusie tussen NortonLifeLock (voorheen bekend als Symantec) en Avast. De toezichthouder ziet geen reden tot zorg als het gaat om de concurrentie op de markt.

De fusie tussen de twee partijen is in augustus 2021 aangekondigd. NortonLifeLock betaalt tussen de 8,1 en 8,6 miljard dollar voor alle aandelen in Avast. In maart uitte de CMA echter zorgen over de fusie en startte een vervolgonderzoek naar de voorgenomen fusie. Onder meer het feit dat beide partijen securityproducten leveren zoals antivirussoftware, privacysoftware en oplossingen voor identiteitsbescherming baarde de toezichthouder zorgen. CMA meldde toen de twee partijen te zien als directe concurrenten, terwijl weinig andere concurrentie op de markt zou bestaan. De toezichthouder vreesde dan ook dat de fusie de concurrentie op de Britse markt zou schaden.

Nu de tweede fase van het onderzoek naar de fusie is afgerond meldt de CMA echter dat de overname toch doorgang kan vinden. Uit de meer gedetailleerde analyse van de fusie zou zijn gebleken dat het fusiebedrijf met 'significante concurrentie' te maken krijgt. Het noemt hierbij onder meer McAfee, maar wijst ook op andere partijen die een kleiner marktaandeel hebben op de Britse markt.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SLTN Vierkant
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!