Martijn Kregting - 11 augustus 2022

Hon Hai boekt hoger dan verwachte winst in tweede kwartaal

Hon Hai boekt hoger dan verwachte winst in tweede kwartaal image

Hon Hai Precision Industry (ook bekend als FoxConn), de producent van de meeste iPhones ter wereld, boekte een winst die hoger was dan verwacht. De vraag naar zijn cloudproducten hielp om de negatieve impact van problemen in toeleveringsketen en de dalende vraag naar smartphones te compenseren.

Het Taiwanese Hon Han, de grootste assemblagepartner van Apple, rapporteerde een netto-omzet van 1,1 miljard dollar in het tweede kwartaal (33,3 miljard Taiwanese dollar), hoger dan de verwachte 30,8 miljard Taiwanese dollar. De omzet bedroeg NT 1,5 biljoen.

Schaalgrootte ingezet

Hon Hai had het afgelopen kwartaal opnieuw te maken met tekorten aan componenten, zwakke elementen in de economie en Covid-gerelateerde logistieke knelpunten in China. Als reactie hierop heeft het bedrijf, dat ook Dell-desktops en Sony PlayStations maakt, zijn schaalgrootte gebruikt om te onderhandelen met klanten en leveranciers.

Het Taiwanese bedrijf heeft in afwachting van dalende consumentenvraag naar onder meer iPhones zijn zakelijke omzet uitgebreid en in juli solide verkopen geregistreerd in zijn cloud- en netwerkcomputingproducten. De serverproducten van het bedrijf kunnen volgens Bloomberg snel groeien vanwege de solide vraag naar migratie naar cloud computing.

Verder wil Hon Hai activiteiten ontplooien op het gebied van elektrische voertuigen. In 2025 wil de onderneming een wereldwijd marktaandeel van 5 procent in EV's realiseren, geholpen door de overname van de elektrische pick-uptruckfabriek van Lordstown Motors Corp. in Ohio.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!