Redactie - 12 augustus 2022

Samsung wil dit jaar tien miljoen opvouwbare smartphones verkopen

Samsung wil dit jaar tien miljoen opvouwbare smartphones verkopen image

Ondanks een terugvallende smartphonemarkt heeft Samsung stevige ambities met haar (op)vouwbare toestellen. Dit jaar mikt het Zuid-Koreaanse concern op een afzet van tien miljoen toestellen. Tegen 2025 moet dat nog hoger liggen, dan moeten foldables goed zijn voor de helft van de totale smartphone-afzet van Samsung.

Samsung introduceerde deze week haar nieuwste foldables: de Galaxy Z Fold 4 en de Galaxy Z Flip 4. Twee toestellen in het premiumsegment met een scherm dat opvouwbaar is. Tegenover Koreaanse journalisten stelde TM Roh, hoofd van de MX business bij Samsung, de mobiele divisie, dat de foldables elk jaar worden verbeterd, maar ook dat het bedrijf zeker genoeg onderdelen heeft om de toestellen ook te maken. Zo zou de piek van het onderdelentekort achter ons liggen en verwacht Roh een normalisatie richting 2023.

Afkoelende smartphonemarkt

Samsungs ambities staan in contrast met de afkoelende smartphonemarkt. Zo verwacht Gartner een terugval van 7,1 procent. Maar volgens Samsung blijft de vraag naar premium toestellen hoog in volwassen markten. Tegelijk is tien miljoen een relatief getal als je weet dat Samsung vorig jaar 235,7 miljoen smartphones verkocht volgens marktanalist IDC.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Datanews.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!