Redactie - 15 augustus 2022

Update Microsoft 365 ingetrokken na crashes

Update Microsoft 365 ingetrokken na crashes image

Wie afgelopen Patch Tuesday updates voor Microsoft 365 installeerde, kan sindsdien met crashes kampen. Microsoft heeft de update stopgezet en raadt aan om terug te keren naar de vorige versie.

Het gaat om versie 2206 van Microsoft 365 (het vroegere Office 365). Die kan crashen en foutmeldingen geven zodra een gebruiker contactgegevens van iemand bekijkt of met de muis over een gebruikersnaam of foto gaat: in mails, commentaren of gedeelde documenten.

Volgens Bleeping Computer werd de bug eerst opgemerkt via het Monthly Enterprise Channel 2206 build 15330.20298. Via Patch Tuesday, de tweede dinsdag van de maand waarop Microsoft security-updates uitrolt, werd de versie aangeboden en wie deze meteen installeerde kan daarom met problemen kampen.

Microsoft is op de hoogte van het probleem en biedt de update momenteel niet meer aan. In afwachting van een aangepaste versie raadt het bedrijf mensen aan om een rollback te doen naar versie 2205. Die dateert van eind juli. Administrators kunnen dat via het Microsoft 365 admin center of via deze korte handleiding.

Altijd risico

Updates van populaire software vormen altijd een risico. Omdat ze worden uitgerold op honderdduizenden systemen met elk hun eigen configuratie, bestaat de kans dat het foutloopt of dat een aanpassing op één plaats problemen elders veroorzaakt.

Maar voor Microsoft lijken dergelijke problemen langzamerhand een zomerthema te worden. Zo werd in juli een update met Windows 11 teruggedraaid en konden gebruikers printproblemen krijgen met een optionele preview update. Deze week werd bekend dat een patch van vlak voor de zomer om dataverlies te voorkomen het systeem vertraagt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Datanews.

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!