Martijn Kregting - 18 augustus 2022

Omzet service provider router- en switchmarkt 76 miljard dollar in 2026

Omzet service provider router- en switchmarkt 76 miljard dollar in 2026 image

De omzet van de service provider router- en switchmarkt kan in 2026 uitkomen op 76 miljard dollar, met een jaarlijkse groei van 2 procent. De marktgroei zal worden aangedreven door de invoering van 400 Gbps routeringstechnologieën, waardoor telecom- en cloudserviceproviders hun netwerken kunnen uitbreiden en hun omzet kunnen verhogen. Dat stelt Dell'Oro Group in een nieuw rapport.

De marktonderzoeker stelt dat de onderliggende fundamenten van de routermarkt voor serviceproviders de komende vijf jaar gezond zullen blijven, ondanks de opkomende economische onzekerheid en aanhoudende marktuitdagingen verergerd door inflatie, China's zero-covid-19-beleid en de oorlog in Oekraïne.

Segment cloudserviceproviders groeit snelst

Dell'Oro benadrukt in zijn rapport dat het segment van cloudserviceproviders sneller zal groeien dan het segment van telecomserviceproviders. De toepassing van 400 Gbps-technologie in WAN- en datacenterinterconnect-toepassingen (DCI) zal ook hier de groei blijven stimuleren.

ZR Optical Modules, optische modules voor lange afstanden die afstanden tot 120 km ondersteunen en gebaseerd zijn op 400ZR-specificaties, zullen nieuwe use-cases creëren voor core routers van serviceproviders. Er zoal een geleidelijke groei plaatsvinden van het aantal 400ZR-modules dat wordt gebruikt met 400GE-havenzendingen gedurende de periode van vijf jaar.

Tot slot is China onlangs begonnen met een reeks uitgaven aan infrastructuur om de economische vertraging aan te pakken die wordt veroorzaakt door de terugkerende coronalockdowns in het land. Er zijn nog geen specifieke bedragen bekend, maar volgens officiële statistieken van de Chinese overheid zijn de investeringen in infrastructuur in het eerste kwartaal over het algemeen met meer dan 8 procent gestegen.

Chinese Beleidsmakers die leiding geven aan de revisie van de infrastructuur lijken de nadruk te leggen op technologie en richten zich specifiek op nieuwe faciliteiten voor supercomputing, cloudcomputing en kunstmatige intelligentie.

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!