Wouter Hoeffnagel - 19 augustus 2022

Mirantis neemt amazee.io over

Mirantis neemt amazee.io over image

Mirantis neemt amazee.io over, een application delivery hub dat ontwikkelaars helpt bij het verschepen en draaien van gecontainiseerde applicaties. Dit zonder dat zij experts hoeven te zijn op dit vlak.

amazee.io is de ontwikkelaar van het Lagoon-platform, een schaalbaar applicationdelivery-platform waarmee ontwikkelaars gecontainiseerde applicaties kunnen uitrollen en beheren. "Lagoon is een systeem van microservices (onafhankelijk inzetbare modulaire services), dat code gebruikt die door ontwikkelaars is gebouwd, Docker-afbeeldingen maakt, deze afbeeldingen naar OpenShift/Kubernetes pusht en implementaties bewaakt. Het is alles wat je van Docker gewend bent, in een Drupal-vriendelijke omgeving", schreef Michael Schmid, CTO en oprichter van amazee.io, in 2017 in een blogpost over de introductie van Lagoon.

Product roadmap versnellen

Mirantis wil de product roadmap van amazee.io versnellen en hierbij meer investeren in de partnergemeenschap. Klanten kunnen onder meer ondersteuning verwachten voor alle populaire webtechnologieën en -frameworks. Zo wil Mirantis hen meer keuzevrijheid geven. Ook wil het bedrijf investeren in het gebruiksgemak en de zelfservice-ervaring van Lagoon, onder meer via updates voor de user interface en het dashboard van Lagoon.

"De ontwikkelaars van vandaag hebben te maken met steeds complexere infrastructuren, een grotere vraag om meer te doen, vaak met minder, en allemaal met minder middelen dan ooit", zegt Franz Karlsberger, CEO van amazee.io. "We hebben amazee.io gebouwd als een op ontwikkelaars gerichte software-leveringshub voor moderne applicaties - waarbij infrastructuur wordt weggenomen zodat ontwikkelaars succesvoller kunnen zijn. Door deel uit te maken van Mirantis kunnen we onze productroadmap versnellen. Klanten kunnen van ons verwachten dat we nog meer investeren in onderzoek en ontwikkeling en voeg ondersteuning toe voor alle belangrijke webtechnologieën en frameworks.”

De nieuwste cloudservices gebruiken zonder expert te zijn

“amazee.io en Lagoon zijn de gemakkelijkste manier voor ontwikkelaars om te profiteren van de nieuwste cloudservices zonder dat ze cloud- of Kubernetes-experts hoeven te zijn. Geen enkele andere technologie maakt het zo gemakkelijk en snel om gecontaineriseerde applicaties te verzenden en uit te voeren”, zegt Adrian Ionel, medeoprichter en CEO van Mirantis. “Het past naadloos in ons Kubernetes- en Lens-platform en verhoogt de productiviteit van ontwikkelaars in elke cloud. Onze klanten en onze 650.000 Lens-gebruikers zullen er direct van profiteren.”

Meer informatie is hier beschikbaar.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!