Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2022

Computest DevOps gaat samen met CloseSure

Computest DevOps gaat samen met CloseSure image

Computest DevOps fuseert met CloseSure, dienstverlener op het gebied van data- en test engineering. Met deze uitbreiding ontstaat een bedrijf met ruim 300 medewerkers. Klanten kunnen dankzij de krachtenbundeling van Computest DevOps en CloseSure gebruik maken van een breder dienstenportfolio en meer technische expertise. Ook krijgt Computest DevOps de vijf kantoren van CloseSure in Nederland in handen.

In april werd SYSQA, dienstverlener op het gebied van software testen en quality assurance, al onderdeel van Computest Devops. Door de fusie met CloseSure wordt de positie van het bedrijf als leidende DevOps-specialist versterkt.

“Met diepgaande expertise in testautomatisering en data engineering voegt CloseSure veel waarde en slagkracht toe aan onze organisatie”, zegt Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest DevOps. “Daarnaast kunnen we dankzij de ervaring die zij hebben met dataprojecten nieuwe proposities ontwikkelen. Ook het feit dat CloseSure regionaal zeer sterk is vertegenwoordigd - wat prettig is voor klanten en (potentiële) medewerkers - maakt het heel interessant om samen verder te gaan. Maar misschien wel de belangrijkste drijfveer en succesfactor voor deze krachtenbundeling is onze gedeelde visie op medewerkers: bij zowel Computest DevOps als CloseSure staan blije collega’s centraal bij alles wat we doen.”

Mogelijkheden voor ontwikkeling en omscholing

Door integratie met CloseSure worden zo’n 50 data engineers en 50 testspecialisten met specifieke kennis toegevoegd aan het team van Computest DevOps. Hiermee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor alle medewerkers om zich verder te ontwikkelen, nieuwe tools eigen te maken of om zich zelfs om te scholen tot data engineer of DevOps-specialist. Doordat de vijf kantoren van CloseSure operationeel blijven, kunnen medewerkers bovendien in hun eigen regio blijven werken en kan de gehele organisatie eenvoudiger talent uit het hele land aan zich binden.  

Hans Ruesink, Algemeen Directeur van CloseSure: “De fusie met Computest DevOps betekent dat we een nieuwe impuls kunnen geven aan onze ambities en groei. We hebben met verschillende partijen gesproken om samen verder te gaan, maar Computest DevOps was duidelijk de meest aantrekkelijke partij. We vullen elkaar goed aan op verschillende inhoudelijke en zakelijke gebieden. En ook op cultureel vlak en qua mensgerichtheid is er een hele goede match. Dit zorgt voor een stevig fundament. Ik zie onze gezamenlijke toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Ruesink gaat de rol van Algemeen Directeur vervullen en wordt onderdeel van het bestuur van de nieuw te vormen organisatie. CloseSure blijft vooralsnog onder eigen naam opereren. De komende maanden richt een integratieteam met leden uit beide bedrijven zich op het samenvoegen van de organisaties.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!