Maarten Slebos - 29 augustus 2022

Ericsson rondt vertrek uit Rusland dit jaar af

Ericsson rondt vertrek uit Rusland dit jaar af image

Ericsson rondt zijn vertrek uit Rusland nog dit jaar af. Werknemers van de Russische tak van Ericsson staan hierdoor eind 2022 op straat. In totaal gaat het om 565 werknemers.

Dit meldt Kommersant op basis van anonieme bronnen in de telecomsector. Het bedrijf biedt personeel dat op straat komt te staan financiële en sociale ondersteuning. De uitfasering van de Russische activiteiten van Ericsson staat voor de komende maanden op de planning.

Gevolgen voor beschikbaarheid, garantie en ondersteuning

Ericsson had naar schatting een marktaandeel van 20% op de Russische markt voor telecomhardware vooraf aan de invasie van Oekraïne door Rusland. Nu het bedrijf zich terugtrekt uit Rusland heeft dit ook gevolgen voor de ondersteuning van hardware van het bedrijf in Rusland. Zo meldt het Russische defensie- en techconglomeraat Rostec dat hierdoor tekorten kunnen ontstaan aan basisstations van het bedrijf, garantie op hardware en technische ondersteuning voor software van Ericsson.

Het Zweedse bedrijf legde zijn activiteiten in april al stil in reactie op de invasie van Oekraïne. Werknemers zijn toen met betaald verlof gestuurd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!