Witold Kepinski - 29 september 2022

TD Synnex profiteert van overname Tech Data

TD Synnex profiteert van overname Tech Data image

TD SYNNEX heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale derde kwartaal dat eindigde op 31 augustus 2022. De omzet bedroeg 15,4 miljard dollar in het fiscale derde kwartaal van 2022, een stijging van 194,9% ten opzichte van het voorgaande fiscale derde kwartaal, voornamelijk als gevolg van de impact van de voltooiing van de fusie met Tech Data op 1 september 2021. Op sequentiële basis steeg de omzet met ongeveer 1 % vergeleken met het voorgaande kwartaal. De nettowinst bedroeg 148,8 miljoen dollar.

"De kracht van onze gecombineerde organisatie was duidelijk in het fiscale derde kwartaal, aangezien onze teams opnieuw solide uitvoering lieten zien, met omzetgroei en verhoogde winstgevendheid in een onzekere macro-economische omgeving", aldus Rich Hume, CEO van TD SYNNEX. “Tijdens ons eerste jaar samen als TD SYNNEX hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt met onze fusie-integratie, waarbij we onze doelstellingen voor niet-GAAP EPS-toename en het behalen van kostensynergie hebben overtroffen. De grondgedachte voor onze fusie is vandaag nog sterker dan een jaar geleden, en we zijn van mening dat we goed gepositioneerd zijn om de lat hoger te leggen voor de waarde die we aan onze klanten, leveranciers en aandeelhouders bieden.”

Vooruitzichten vierde kwartaal fiscaal 2022

De omzet zal naar verwachting tussen de 15,2 miljard en 16,2 miljard dollarbedragen. Het nettoresultaat zal naar verwachting tussen 138 miljoen en 177 miljoen dollar liggen en op non-GAAP-basis wordt verwacht dat het nettoresultaat tussen 259 miljoen en 298 miljoen dollar zal liggen.

TD SYNNEX heeft verder aangekondigd dat de Raad van Bestuur een driemaandelijks dividend in contanten van $ 0,30 per gewoon aandeel heeft aangekondigd. Het dividend is betaalbaar op 28 oktober 2022 aan aandeelhouders met een record vanaf de sluiting van de handel op 14 oktober 2022.

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!