Floris Hulshoff Pol - 02 september 2022

Stroomstoring treft Datacenter Almere

Stroomstoring treft Datacenter Almere image

Datacenter Almere is getroffen door een omvangrijke stroomstoring in Flevoland, meldt Erik Bais, CEO van A2B Internet en medeoprichter van Prefix Broker, op Twitter. Doordat het mobiele netwerk eveneens plat lag, zou de aggregaat niet zijn aangeslagen.

Omroep Flevoland en de NOS melden dat een flink deel van Flevoland door een stroomstoring is getroffen. De storing lijkt te zijn veroorzaakt door een breuk in een hoogspanningskabel. Een ooggetuige meldt aan Omroep Flevoland dat hoogspanningskabels omlaag hangen. De A6 tussen Lelystad Noord en Urk is daarom in beide richtingen afgesloten. In een liveblog geeft de omroep updates over de situatie.

Datacenter Almere meldt aan de redactie van Dutch IT-channel & Execitve People: "ja we hebben hierdoor storingen gehad. Waarschijnlijk hoge piek daarna uitval. Er zijn klanten die er hinder van helaas hebben ondervonden. Voor zover we nu zien draait alles weer ok. Ik heb verder nog geen tijd gehad om alle nieuwsfeeds te volgen wat er nu in de regio is gebeurd. Maar hoor van klanten dat het heftig is."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!