Wouter Hoeffnagel - 08 september 2022

Van Huffelen ziet geen gevolgen van onrust bij Centric voor dienstverlening

Van Huffelen ziet geen gevolgen van onrust bij Centric voor dienstverlening image

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering geeft Centric het voordeel van de twijfel. Ondanks de onrust die rond het bedrijf is ontstaan, gaat Van Huffelen ervan uit dat Centric zich aan zijn contractuele afspraken houdt.

Dit meldt de staatssecretaris in reactie op Kamervragen van VVD-lid Queeny Rajkowski over de onrust rondom het bedrijf en de interne conflicten bij Centric. Dit in navolging van het opstappen van de voltallige uitvoerende directie van het IT-bedrijf, dat eigendom is van Gerard Sanderink.

'Volume van opdrachten is beperkt'

Van Huffelen wijst erop dat het volume van opdrachten van de Rijksoverheid bij Centric beperkt is. "Daar waar we contractuele afspraken met Centric hebben, gaan wij ervan uit dat zij zich daaraan houden. Mocht dat niet zo zijn, dan zal Centric daar door de contractpartners op moeten worden aangesproken", schrijft Van Huffelen. Vanuit het ministerie is er contact geweest met Centric. "In dat contact hebben we de verzekering gekregen dat vooralsnog alle contractuele afspraken uitgevoerd kunnen worden."

Ook wijst Van Huffelen erop dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in goed staat contact met haar leden en de gebruikersvereniging Centric. De VNG staat beide partijen desgevraagd bij met raad en daad. "Uit de contacten van het bestuur van de gebruikersvereniging Centric met de directie van de divisie Public Sector Solutions van Centric blijkt niet dat de dienstverlening aan de leden en andere overheidsorganisaties op dit moment in gevaar is", aldus de staatssecretaris.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!