Martijn Kregting - 10 september 2022

Gemeente Den Haag selecteert partners voor inzet extern IT-personeel

De gemeente Den Haag heeft een consortium bestaande uit DiVetro, Bartosz en LINKIT geselecteerd als leverancier voor de flexibele IT-inhuur. Het contract is ingegaan op 1 augustus. Het consortium moet de gemeente ondersteunen bij het ontwikkelen en beheren van- en regie voeren op het gemeentelijke applicatielandschap en de basis IT-infrastructuur. Andere partijen die zijn geselecteerd voor perceel 1 (generiek IT-personeel) zijn CIM Solutions (in combinatie met VKA en Brunel) en Yacht. Het contract loopt twee jaar (met twee keer een optie op 1 jaar verlenging).

De ICT van de gemeente Den Haag (550.000 inwoners) is voor het grootste deel gecentraliseerd. Met circa 500 IT’ers werkt de ICT-afdeling aan een groot aantal (grote en kleine) applicaties. De afgelopen jaren voerde de afdeling gemiddeld zo'n 100 ICT-projecten simultaan uit - naast de standaard IT-dienstverlening. Deze projecten variëren van digitalisering van de dienstverlening voor de inwoners van de stad en projecten voor de jeugdzorg en participatiewet tot implementatie van data-gedreven werken en het toepassen van algoritmes en artificial intelligence.

DiVetro levert ter ondersteuning van de ICT-afdeling experts op het gebied van architectuur, agile, analyse, data, security, management, sourcing en regie. LINKIT verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars en integratie- en infrastructuurspecialisten, data engineers en applicatiebeheerders. Bartosz focust zich op softwarekwaliteit en levert agile testers. De drie beschikken verder over een ecosysteem met specialisten van andere bedrijven en zelfstandige professionals.

 

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!