Floris Hulshoff Pol - 12 september 2022

Amazon neemt Belgische Cloostermans over

Amazon neemt Belgische Cloostermans over image

Amazon neemt voor een onbekend bedrag het Belgische Cloostermans over. Met de overname van Cloostermans blijft Amazon investeren in op maat gemaakte state-of-the-art technologie om innovatie op zijn werkplek te stimuleren en de werknemerservaring te verbeteren. "Innovatie staat centraal in de manier waarop we ernaar streven de beste werkgever van de aarde te zijn, en Amazon blijft investeren in technologie die het werk bij onze activiteiten veiliger, eenvoudiger en productiever maakt. Terwijl we doorgaan met het bouwen van werkplektechnologie van de volgende generatie, zijn we verheugd dat we een overeenkomst hebben getekend voor Amazon om Cloostermans over te nemen," zo meldt Amazon.

Cloostermans, gevestigd in België, ontwerpt en produceert mechatronische oplossingen, geavanceerde technologie die wordt gebruikt in Amazon-activiteiten om zware pallets en bakken te verplaatsen en te stapelen of om producten samen te verpakken voor levering aan de klant. "Amazon begon in 2019 samen te werken met Cloostermans en door de diepgaande ervaring van Cloostermans op het gebied van engineering, machines en robotica te concentreren, zullen we sneller oplossingen op onze werkplek implementeren die werknemers ondersteunen in hun rol en de veiligheid op het werk verbeteren, en ook helpen bij het verminderen van verpakkingsafval", zo meldt de tecg gigant.

"Amazon's investeringen in robotica en technologie ondersteunen hoe we een betere en veiligere werkplek voor onze werknemers bouwen en leveren voor onze klanten", zegt Ian Simpson, vice-president van Global Robotics bij Amazon. "Terwijl we doorgaan met het verbreden en versnellen van de robotica en technologie die we ontwerpen, ontwikkelen en implementeren in onze activiteiten, kijken we ernaar uit om Cloostermans te verwelkomen bij Amazon en zijn we verheugd om te zien wat we samen kunnen bouwen."

Het team van ongeveer 200 medewerkers van Cloostermans zal de groeiende aanwezigheid van Amazon Global Robotics in Europa versterken. Vorig jaar lanceerde Amazon in Italië het European Innovation Lab , dat zich richt op nieuwe ergonomische technologieën. Het uitbreiden van onze ontwerp- en productiemogelijkheden is slechts een van de vele manieren waarop Amazon blijft investeren in technologieën binnen onze activiteiten. We hebben onlangs een reeks nieuwe robottechnologieën aangekondigd , waaronder Proteus, de eerste volledig autonome mobiele robot van Amazon die geavanceerde veiligheids-, perceptie- en navigatietechnologie gebruikt om rond werknemers te manoeuvreren zonder beperkt te zijn tot beperkte gebieden.

"We zijn verheugd om lid te worden van de Amazon-familie en de impact die we kunnen hebben op wereldwijde schaal uit te breiden", zegt Frederik Berckmoes-Joos, CEO van Cloostermans. "Amazon heeft de lat hoger gelegd voor hoe supply chain-technologieën werknemers en klanten ten goede kunnen komen, en we kijken ernaar uit om deel uit te maken van het volgende hoofdstuk van deze innovatie."

"Sinds Amazon in 2012 begon met de introductie van robotica in zijn faciliteiten, hebben we wereldwijd meer dan 520.000 robotaandrijvingen ingezet en tegelijkertijd meer dan een miljoen nieuwe banen gecreëerd. Automatisering heeft geleid tot nieuwe rollen in onze faciliteiten, waaronder banen als onderhoudstechnici voor robotica en mechatronica, evenals specialisten op het gebied van flow control. Om loopbaanontwikkeling te ondersteunen, hebben we leerlingprogramma's geïntroduceerd die onze werknemers betaalde training en leren op de werkplek bieden die leiden tot certificering, technische vaardigheden en een kans op lonend werk", zo besluit Amazon.

De voltooiing van deze transactie is onderworpen aan sluitingsvoorwaarden.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!