Floris Hulshoff Pol - 13 september 2022

Trendanalyse IT-aanbestedingen Nederland rapport is beschikbaar

Trendanalyse IT-aanbestedingen Nederland rapport is beschikbaar image

Hoe ziet de markt van overheidsaanbestedingen van ICT, Managed Services en werkplekbeheer in Nederland eruit? Wat is de totale omzet en wie zijn de winnaars van deze tenders? Om de aanbestedingswereld van Managed IT Services duidelijk in kaart te brengen, heeft qcore op basis van alle data van 2020 en 2021 de Trendanalyse IT-aanbestedingen Nederland gemaakt.

qcore is sinds 2009 specialist in het begeleiden van ondernemers bij het succesvol inschrijven op aanbestedingen. Inmiddels heeft qcore meer dan 1 miljard euro omzet verworven voor haar opdrachtgevers. “Onze jarenlange kennis van het inschrijven op aanbestedingen delen wij graag met de markt. In dit specifieke geval hebben we ervoor gekozen om een trendrapport op te stellen specifiek voor Managed Services. Omdat dit een grote, dynamische tak is in aanbestedingsland, hebben we de Trendanalyse IT-aanbestedingen Nederland samengesteld”, zo verklaart Rob Noordman die samen met Douwe Enting de directie vormt van qcore.


Wat is er te lezen in het trendrapport?
In de Trendanalyse IT-aanbestedingen Nederland staat veel interessante data waar ICT-ondernemingen lering uit kunnen trekken wanneer ze regelmatig inschrijven op tenders. Het kan tevens ICT-bedrijven die nog niet structureel op aanbestedingen inschrijven, inspireren om dit te overwegen. Zo valt in het rapport te lezen wat de minimale eisen zijn om als IT-dienstverlener in te kunnen schrijven op IT-aanbestedingen en staat vermeld hoe de diverse aanbestedende diensten omgaan met hun aanbestedingen.

Gemiddeld aantal inschrijvingen op IT-aanbestedingen

In het trendrapport is verder te lezen dat er gemiddeld drie tot vier inschrijvers zijn op een Managed IT Services-aanbesteding. De meest verrassende was de aanbesteding ‘EU aanbesteding ICT Dienstverlening’ t.b.v. Stichting Ultiem. Daar waren uiteindelijk maar liefst negen inschrijvers. Bij vijf aanbestedingen was er slechts één inschrijver.

De winnaars van IT-aanbestedingen
In de gestelde periode zijn de partijen die de meeste IT-aanbestedingen hebben gewonnen:

Odin Onderwijs (4)

KPN (4)

Cloudwise B.V. (3)

Operator Groep Delft (3)

Highlights uit de Trendanalyse
Overige highlights uit het trendrapport zijn:
-Van alle ICT-aanbestedingen in de periode 2020-2021 had de grootste opdracht een waarde van 230 miljoen euro;
-88,75% van de opdrachten boden een optie tot verlenging;
-Bij ? van de gegunde aanbestedingen woog kwaliteit zwaarder dan prijs.

Kennisdelen in DNA qcore
Rob Noordman: “Bij qcore delen we onze opgedane kennis graag. Dit doen we via publicaties op onze website, via webinars en via ons live event Bids & Bites. Dit jaar volgen er nog meer Trendanalyses voor verschillende branches.”

Trendanalyse IT-aanbestedingen Nederland is gratis te downloaden via deze pagina.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!