Wouter Hoeffnagel - 22 september 2022

ESET presenteert Heroes of Progress 2022

ESET presenteert Heroes of Progress 2022 image

ESET maakt haar ‘Heroes of Progress’ van 2022 bekend. Het bedrijf presenteert een shortlist met negen visionaire denkers uit de hele wereld die hebben bijgedragen aan technologische vooruitgang in verschillende sectoren.

De shortlist is samengesteld na een uitvoerige procedure. Iedere Hero of Progress gaf hierbij een uitgebreid overzicht van welke technologie ze hebben uitgevonden, overgenomen of verbeterd, inclusief informatie over hoe deze technologie industrieën, gemeenschappen of de maatschappij in het algemeen vooruit heeft geholpen. Een deskundige jury, geleid door ESETs Chief Business Officer Ignacio Sbampato, beoordeelde meer dan 50 inzendingen en stelde een shortlist van negen personen samen.

"ESET hecht veel belang aan de ontwikkeling van wetenschap, technologie en onderzoek en de initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen die ons bedrijf samen met onze collega's, klanten, partners en de gemeenschappen waarin we actief zijn nastreeft", merkt Sbampato op. "We zijn trots om de indrukwekkende prestaties van alle Heroes of Progress over de hele wereld te vieren en progressieve denkers, die helpen om van onze planeet een betere plek te maken, in de spotlight te zetten."

Heroes of Progress

De Heroes of Progress van dit jaar zijn:

1.  Ken Fujiwara uit Japan. De medeoprichter van UMITRON is op een missie om duurzame aquacultuur te bevorderen. Samen met zijn collega's Masahiko Yamada en Takuma Okamoto ontwikkelde Ken 's werelds eerste algoritme voor machine learning om de eetlust van vissen te bepalen op basis van hun gedrag. Dit algoritme is momenteel geïntegreerd in verschillende UMITRON-producten om kwekerijen te helpen met precisievoedering.

2 & 3. Ruth Hershler en Cecil Hershler uit Canada. Het echtpaar runt Education without Borders, een non-profitorganisatie die kinderen in Zuid-Afrika ondersteunt. Het duo heeft een bestaand "School in a Box"-programma gebruikt en verder verbeterd. Daarnaast krijgen studenten uit gezinnen met lagere inkomens met het programma toegang tot technologie die zij nodig hebben om hun toekomst te veranderen en meer kansen te krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

4. Ligia Kornowska uit Polen. Kornowska is medeoprichter van Data Lake, een door de EU gefinancierde startup die een internationaal donatiesysteem voor medische gegevens creëert. Zij leveren grote datasets van hoge kwaliteit aan onderzoekers, ten behoeve van de medische en wetenschappelijke vooruitgang. De afgelopen drie jaar heeft het Poolse medische tijdschrift Puls Medycyny haar op de lijst geplaatst van de "100 meest invloedrijke mensen in de Poolse gezondheidszorg". Ligia stond ook op de "25 onder 25"-lijst van Forbes.

5. Giuseppe Mastroviti uit Italië. Mastroviti ontwikkelde een methode om elektrische voertuigen van energie te voorzien via een systeem van inductieve oplaadtechnologie dat langs de weg wordt geïnstalleerd. De technologie, die momenteel in gebruik is bij A35 Brebemi, laadt de accu van de auto op wanneer voertuigen over de spoelen rijden en communiceert met het systeem via een elektromagnetisch veld.

6. Dr. Michaela Musilova uit Slowakije. Dr. Musilova is astrobioloog en directeur van het analoge HI-SEAS ruimteonderzoeksstation. Ze heeft ruimteonderzoek verricht met vele instellingen over de hele wereld, waaronder NASA, en voor de Canada-France-Hawaii Telescope. Musilova heeft ook meer dan 30 gesimuleerde missies naar de maan en Mars geleid als hun commandant, waar ze nieuwe veiligheidstechnologieën ontwikkelt voor astronauten om op de maan en Mars te kunnen leven en onderzoek te doen.

7. Junto Ohki uit Japan. Via ShuR heeft Ohki een videochat-tolkdienst (VRI) ontwikkeld die de dovengemeenschap kan gebruiken via een smartphone, tablet of pc. Hij heeft ook een online crowd-sourced woordenboek voor gebarentaal opgezet. Zijn werk heeft een aanzienlijke impact gehad op de doven- en slechthorendengemeenschap.

8. Bas Salah uit Australië. Via zijn bedrijf ResetData hebben Salah en zijn partner Marcel Zalloua een duurzame clouddienst gecreëerd, gebouwd op immersiekoeling. Ze bouwen een (edge) infrastructuur door onderbenutte gebouwen te kopen en te bezetten met datacenterinfrastructuur.

9. Gino Tubaro uit Argentinië. Tubaro is een vernieuwer die gespecialiseerd is in het maken van prothetische ledematen met 3D-printers die via zijn organisatie Atomic Lab gratis worden uitgedeeld aan meer dan 40 landen en scholen. Gino's organisatie is erkend door Barack Obama. Samen met zijn team heeft Tubaro 3D-printers op zonne-energie ontwikkeld die plastic flessenmateriaal gebruiken voor het printen van medische 3D-ontwerpen zoals onder meer spalken, klemmen en dierprotheses.

"Het was inspirerend om te zien hoeveel inzendingen we hebben ontvangen", aldus Sbampato. "De kwaliteit van de nominaties was ongelooflijk, wat betekent dat onze Heroes of Progress echt de beste van de beste zijn, over de hele wereld. Dit zijn de personen die door middel van technologie echte impact hebben gehad en op innovatieve wijze industrieën, gemeenschappen en de samenleving vooruit hebben geholpen. Dankzij zulke helden wordt vooruitgang beschermd."

Meer informatie over de Heroes of Progress is hier beschikbaar. 

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 SLTN Vierkant
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!