Floris Hulshoff Pol - 21 september 2022

Commvault lanceert vroegtijdig waarschuwingssysteem Metallic ThreatWise

Commvault lanceert vroegtijdig waarschuwingssysteem Metallic ThreatWise image

Commvault, speler in intelligente datadiensten voor on premises-, cloud- en SaaS-omgevingen, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van Metallic ThreatWise, een vroegtijdig waarschuwingssysteem dat proactief bedreigingen ontdekt en neutraliseert om hun negatieve impact op data en bedrijfsprocessen te minimaliseren.

Met ThreatWise geeft Commvault een nieuwe invulling aan informatiebeveiliging door in een vroegtijdig waarschuwingssysteem te voorzien dat geen andere aanbieder in de industrie te bieden heeft. Threatwise gebruikt nagebootste IT-activa in productieomgevingen als proactief lokmiddel, detecteert de aanvallen van hackers en bewapent organisaties met tools om hun data te beschermen. Commvault breidt tegelijkertijd ook zijn machine learning-technologie, kritieke bedreigingsdetectie en aanvullende databeveiliging uit naar het bredere platform, dat vanaf vandaag beschikbaar is.

Volgens een enquête die deze maand door de Enterprise Strategy Group werd uitgevoerd had slechts 12% van alle IT-managers er vertrouwen in dat ze over de juiste tools en locatieonafhankelijke bescherming beschikten om al hun data op locatie en in de cloud met dezelfde effectiviteit te beschermen.

“Onze enquête onder IT-managers met directe kennis van, en invloed op, de bedrijfsstrategie voor databescherming leverde verrassende resultaten op. Het is duidelijk dat veel IT-afdelingen niet over adequate tools beschikken om geniepige ransomware-aanvallen op productieomgevingen in een vroeg stadium te detecteren en te neutraliseren”, zegt Jon Oltsik, Senior Principal Analyst en fellow bij de Enterprise Strategy Group. “Makers van ransomware maakten lange tijd gebruik van encryptie, maar hanteren inmiddels nieuwe afpersingstechnieken die verder gaan dan het verspreiden van malware, zoals het naar buiten smokkelen van data. Gegevensherstel biedt geen uitkomst voor gevoelige bedrijfsinformatie die naar het Dark Web is gelekt.”

“Gegevensherstel is van groot belang, maar op zichzelf niet voldoende. Een partij met slechte bedoelingen kan na slechts een paar uur in je systeem al catastrofale schade aanrichten” zegt Ranga Rajagopalan, Senior Vice President Products bij Commvault. “Door ThreatWise in onze Metallic SaaS-oplossingen portofolio te integreren kunnen we onze klanten proactieve databescherming bieden die hen in staat stelt om cyberbedreigingen te onderscheppen voordat die hun bedrijfsprocessen kunnen verstoren.”

Beschikbaarheid en aanvullende informatie

Metallic ThreatWise en de nieuwe mogelijkheden voor databescherming van Platform Release 2022E zijn per direct beschikbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!