Floris Hulshoff Pol - 23 september 2022

CrowdStrike maakt XDR toegankelijk voor alle EDR-klanten

CrowdStrike maakt XDR toegankelijk voor alle EDR-klanten image

CrowdStrike, speler in cloudbased security, wijzigt de naam van Falcon Insight in Falcon Insight XDR. Het bedrijf integreert hierbij third-party telemetrie van CrowdXDR Alliance partners. Dit stelt klanten in staat om native en hybride eXtended Detection and Response (XDR) te benutten als fundamentele platformmogelijkheid, zonder verstoring van bestaande EDR-mogelijkheden en workflows.

CrowdStrike breekt ook de silo's af die de waarde van native XDR-benaderingen beperken door third-party telemetrie van CrowdXDR Alliance-partners – waaronder Cisco, ForgeRock, Fortinet – en externe leveranciers – waaronder Microsoft en Palo Alto Networks – verder te integreren. CrowdStrike stelt EDR-klanten in staat om XDR-mogelijkheden binnen Falcon Insight XDR te activeren. Dit kan door middel van connector packs die domeinoverschrijdende detecties, onderzoeken en responsacties voor alle belangrijke beveiligingsdomeinen ontsluiten vanuit een uniforme console.

Michael Sentonas, chief technology officer bij CrowdStrike: "Onze XDR-strategie is vanaf het begin duidelijk geweest: de juiste informatie op het juiste moment in het Falcon-platform brengen. Met de introductie van Falcon Insight XDR maken we het gemakkelijker dan ooit voor onze klanten om XDR te implementeren en te profiteren van de EDR-voordelen van native integraties van andere Falcon-modules uit het Falcon-platform. Met de introductie van extra integraties van derden, waaronder nieuwe CrowdXDR Alliance partners in Cisco, ForgeRock en Fortinet, stellen we onze klanten bovendien in staat om allerlei gegevensbronnen te verrijken. Door het combineren van first-party en third-party integraties kunnen beveiligingsteams een gedetailleerde verhaallijn creëren over hoe een aanval zich ontwikkelt en hoe deze verloopt, van detectie tot herstel. Dát is de kracht van XDR en wat we onze klanten bieden.”

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!