Floris Hulshoff Pol - 23 september 2022

Tech community Oekraïne neemt deel aan Web Summit 2022

Tech community Oekraïne neemt deel aan Web Summit 2022 image

Enkele tech bedrijven en organsiaties uit Oekraïne nemen deel aan Web Summit 2022 dat begin november in Lissabon wordt gehouden. Voor de tweede keer zal Oekraïne zijn eigen paviljoen presenteren op een van de grootste technologie conferenties. Samen met startups, investeerdersfondsen, IT-bedrijven en de staat presenteren zijn samen het krachtige Oekraïense technologie-ecosysteem aan de wereldwijde IT-gemeenschap.

De organisatoren van de nationale delegatie woonden de persconferentie bij, waaronder vertegenwoordigers van UNIT.City, het Oekraïense Startup Fund, Diia.City, het Ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne, Flyer One Ventures en Sigma Software Group.

“Voor de tweede keer ondersteunt ons Fonds niet alleen de Oekraïense delegatie op een van de belangrijkste en meest invloedrijke conferenties ter wereld, maar organiseert het ook de selectie van Oekraïense startups die het hoge technologische en investeringspotentieel van ons land demonstreren. We zijn er zeker van dat het nu erg belangrijk is om ambitieuze doelen te realiseren en de uitdagingen van de groei en verdere ontwikkeling van de technologische industrie aan te gaan”, aldus Pavlo Kartashov.

Dit jaar heeft het Oekraïense Startup Fund, met de steun van zijn partners, de grootste delegatie Oekraïense startups in de geschiedenis geselecteerd, die hun projecten en de nationale IT-industrie al in november aan de hele wereld zullen presenteren.

In amper tien dagen tijd kwamen er zo'n honderd aanmeldingen binnen van deelnemers uit het hele land. De beste 24 teams werden geselecteerd en Pitch Day werd georganiseerd (UBOS, ReLeaf, Jiffsy, Logos, Revisior, PeopleForce, Choice31, I3 Engineering, Liki24, BannerBoo, Kycaid , SkinnerAI, Lookerz, MISU, Keiki, Adminix, LabsCOPO.com, Birb, StanPass, Trustee Plus, DeHealth Network en Dooozen.

Volgens de resultaten van de pitching zullen 8 startups bovendien financiële steun krijgen van de partner van het Fonds – GIST (DeHealth Network, ReLeaf, Keiki, Birb, I3 Engineering, Jiffsy, Logos, Revisior).

In 2021 kregen 9 teams van Oekraïense startups de kans om hun product te presenteren op Web Summit 2021, en dit jaar moet Oekraïne de buitengewone veerkracht van het ecosysteem tijdens de oorlog demonstreren. Dus in 2022 zullen 24 startup-teams deel uitmaken van de delegatie uit Oekraïne.

Web Summit is de grootste technologieconferentie ter wereld. Het evenement brengt oprichters en toonaangevende experts van internationale bedrijven en de meest veelbelovende startups, investeerders en toonaangevende journalisten samen, vol nieuwe ideeën en frisse perspectieven. Web Summit zal meer dan 70.000 bezoekers samenbrengen - vertegenwoordigers van de technologische industrie van over de hele wereld. 2000+ startups en meer dan 2500 mediavertegenwoordigers op één plek. Meer dan 900 sprekers, waaronder CEO's en oprichters van bedrijven als Binance, Revolut, Techstars, Checkout, Twitch en vele anderen.De algemene partner van het project is het innovatiepark UNIT.City.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!