Wouter Hoeffnagel - 28 september 2022

Interpol geeft een opsporingsverzoek uit voor Do Kwon

Interpol geeft een opsporingsverzoek uit voor Do Kwon image

Interpol geeft een opsporingsverzoek uit voor Do Kwon, oprichter van de cryptomunt Terra. Hij wordt ervan beschuldigd bij de crash van zijn stablecoin investeerders met een verlies van 40 miljard dollar te hebben achtergelaten.

Het gaat om een zogeheten Red Notice. Dit is een verzoek vanuit Europol voor het lokaliseren en arresteren van een gezocht persoon. Do Kwan is de oprichter van TerraUSD, een stable coin. Een Zuid-Koreaanse rechtbank vaardigde eerder deze maand al een arresatatiebevel uit tegen de man. Hij wordt door de cryptogemeenschap verantwoordelijk gehouden voor de recente crash van de cryptomarkt, waarbij 500 miljard dollar aan waarde verloren ging. Do Kwan zou inmiddels op de vlucht zijn, al ontkent hij dit zelf via Twitter.

Interpol vraagt opsporingsinstanties wereldwijd nu informatie te delen over de locatie van Do Kwan. Ook vraagt Interpol om de arrestatie en uitlevering van de TerraUSD-oprichter aan Zuid-Korea.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!