Floris Hulshoff Pol - 28 september 2022

Bechtle opent datacenter in de metropoolregio Rijn-Neckar

Bechtle opent datacenter in de metropoolregio Rijn-Neckar image

Bechtle breidt de capaciteiten voor private clouddiensten uit met een nieuw datacenter in de metropoolregio Rijn-Neckar. Het IT-bedrijf werkt hiervoor samen met colocatieprovider Pfalzkom, die de zusterdatacenters Datacenter Rhein-Neckar I en II op de campus in Mutterstadt exploiteert. Het nieuw gebouwde datacenter van Bechtle is al in bedrijf. De eerste klantomgevingen zijn succesvol gemigreerd naar de nieuwe locatie. Naast hoge beschikbaarheid en uitgebreide beveiliging voldoen de datacenters van Pfalzkom al aan de essentiële criteria van het Klimaatneutraal Datacenter Pact.

Met een extra datacenterinfrastructuur op de colocatielocaties van Pfalzkom breidt Bechtle de bestaande Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-capaciteiten aanzienlijk uit. Het datacenter van Bechtle in Mutterstadt maakt de zeer beschikbare en schaalbare werking van private cloudservices mogelijk. De eerste klanten zijn zowel middelgrote en grote bedrijven als publieke klanten.

“We zien een groeiende vraag naar gehoste private cloud-omgevingen, die we toekomstgericht kunnen exploiteren in het datacenter van de Rhein-Neckar Campus. We combineren krachtige en stabiele IT-systemen voor onze klanten met een speciale focus op duurzaam gebruik van middelen", zegt Dirk Müller-Niessner, Managing Director, Bechtle Hosting & Operations.

TÜV-gecertificeerde hoge beschikbaarheid

De datacenters op het datacenter Rhein-Neckar Campus voldoen aan de TÜV-gekeurde beschikbaarheidsklasse 3+. Samen behalen ze de topklasse van klasse 4. Het Rhein-Neckar II datacenter heeft meerdere redundanties via verschillende carriers en is aangesloten op de Pfalzkom glasvezel backbone met alle belangrijke exchange nodes. Beide datacenters zijn aangesloten op 's werelds grootste internetknooppunt DE-CIX.

Klimaatvriendelijke werking

Als ondertekenaar van het klimaatneutraal datacenterpact heeft Pfalzkom zich ertoe verbonden om zijn datacenters tegen 2030 klimaatneutraal te exploiteren en bepaalde energie-efficiëntiewaarden te behalen. Er zijn al belangrijke doelen bereikt. De datacenters draaien volledig op hernieuwbare energiebronnen en worden al enkele jaren voorzien van 100 procent groene stroom uit het netwerk van moederbedrijf Pfalzwerke AG. Met betrekking tot de parameter voor energie-efficiëntie, de Power Usage Effectiveness (PUE), haalt het datacenter Rhein-Neckar II al de streefwaarde van < 1,3. Het datacenter Rhein-Neckar I is al heel dichtbij met een PUE-waarde van < 1,4.

SLTN Vierkant Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!