Witold Kepinski - 29 september 2022

Nederlandse cloud sector zet zich met nieuwe actie in voor goede doelen

Nederlandse cloud sector zet zich met nieuwe actie in voor goede doelen image

In Nederland zijn er veel goede doelen die zich elke dag inzetten om de samenleving vooruit te helpen. Zeker in deze roerige tijden, moeten deze organisaties worden gekoesterd. Met de nieuwe #Cloud4GoedeDoelen actie roept de Social Responsibility werkgroep van branchevereniging Dutch Cloud Community goede doelen op zich te melden.

Binnen de Nederlandse cloud- en hostingsector is er veel behoefte om de maatschappij te ondersteunen. Om dit zo goed mogelijk gezamenlijk te doen, heeft de Dutch Cloud Community de Social Responsibility werkgroep opgericht. Deze werkgroep bestaat uit zes leden van de branchevereniging en houdt zich bezig met het lokaliseren van maatschappelijke thema’s. Deze thema’s worden vervolgens aan doeltreffende acties gekoppeld.

De acties #Cloud4Voedselbank en #Cloud4Ukraine zijn twee voorbeelden van hoe de Social Responsibility werkgroep samen met de sector zich inzet voor een maatschappelijk doel. Bij de actie voor Oekraïne hebben tientallen leden, in samenwerking met de werkgroep, getroffen bedrijven en overheidsinstanties kunnen helpen door voor hen de IT op Nederlandse infrastructuur te hosten en te beheren. "Na de actie voor de Voedselbank zijn we als branchevereniging gaan nadenken of we ook meer goede doelen kunnen ondersteunen. Een aantal van onze leden staat klaar om te helpen. Daarom roep ik ook goede doelen op zich te melden bij de werkgroep", vertelt Simon Besteman, directeur Dutch Cloud Community.  

#Cloud4GoedeDoelen

Nu wordt de nieuwste actie gelanceerd: #Cloud4GoedeDoelen. Paul Bijleveld, directeur ACC ICT en voorzitter van de Social Responsibility werkgroep, legt uit hoe de actie tot stand is gekomen: "Onze werkgroep heeft toegang tot meer dan 10.000 IT’ers uit onze community. Dit zijn specialisten die beschikken over diepgaande kennis op het gebied van IT-beheer, cybersecurity, cloud, hosting, uitwijk, back-up en connectiviteit. Als werkgroep hebben we een manier bedacht hoe we deze kennis kunnen inzetten voor goede doelen. Het resultaat is een online loket waar goede doelen zich kunnen aanmelden voor technische hulp en ondersteuning."

 Meld je aan voor de actie

Heeft jouw goede doel IT-ondersteuning nodig, meld je dan vandaag nog aan via dit formulier. Na het invullen wordt de aanvraag bekeken en wordt er contact met de organisatie gezocht, zodat de meest passende partij uit de sector aan het goede doel kan worden gekoppeld.

Ook partijen die hun kennis en/of diensten willen aanbieden aan de goede doelen, kunnen zich via deze pagina aanmelden.  

Werkgroep #Cloud4GoedeDoelen:

  • Paul Bijleveld, ACC ICT
  • Mark Schouten, Tuxis
  • Ferdi van der Zwaag, Kingston Technology
  • Mark Scholten, SinnerG
  • Mark Karsch, CloudSuppliers
  • Erdem Coban, Networking4all
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!