Witold Kepinski - 03 oktober 2022

Equinix, Digital Realty en NTT domineren wereldwijde colocatiemarkt

Equinix, Digital Realty en NTT domineren wereldwijde colocatiemarkt image

Uit nieuwe Q2-gegevens van Synergy Research Group blijkt dat de zes toonaangevende colocatieproviders 37% van de wereldwijde markt voor hun rekening nemen. Chinese operators zijn goed voor nog eens 13% dankzij het vrijwel beheersen van hun thuismarkt, waardoor 50% van de markt overblijft met een extreem lange lijst van middelgrote en kleine datacenteroperators. De markt wordt geleid door Equinix, Digital Realty en NTT die, samen met hun verschillende joint ventures, nu goed zijn voor 30% van alle colocatie-inkomsten. Ze worden gevolgd door CyrusOne, de DigitalBridge-bedrijvengroep en KDDI.

De grootste van de Chinese operators zijn China Telecom, GDS en VNET. Onder de volgende reeks colocatieproviders bevinden zich de bedrijven met de hoogste groeipercentages, waaronder STACK Infrastructure, Mapletree, Chindata, Iron Mountain, Switch en H5 Data Centers.

Per land zijn de VS en China goed voor bijna de helft van de wereldmarkt. Daarna volgen Japan, het VK, Duitsland, Singapore en India, die samen nog eens 24% van het totaal vertegenwoordigen. De grote landenmarkten met de hoogste groeipercentages zijn China, Brazilië, India en Singapore.

In de afgelopen vier kwartalen bedroegen de totale wereldwijde colocatie-inkomsten $ 47 miljard. Exclusief de impact van recente wisselkoersschommelingen, blijft de onderliggende markt groeien met een groei met dubbele cijfers. Per segment blijft colocatie in de detailhandel het grootste deel van de markt uitmaken, hoewel de wholesale-inkomsten veel sneller groeien, grotendeels dankzij hyperscale operators die grote hoeveelheden capaciteit huren.

“De colocatiemarkt blijft in een gezond tempo groeien, gedreven door grote cloud- en internetbedrijven die steeds meer datacentercapaciteit nodig hebben, en door ondernemingen die steeds grotere hoeveelheden IT-infrastructuur off-premise en in multi-tenant datacenters pushen. Gezien het langetermijnkarakter van leasingovereenkomsten, voorspellen we met vertrouwen een sterke aanhoudende groei in de komende jaren”, zegt John Dinsdale, hoofdanalist bij Synergy Research Group. “Het competitieve landschap is een mix van een klein aantal bedrijven die een wereldwijde voetafdruk opbouwen en een groot aantal nationale of regionale specialisten. Equinix, Digital Realty en NTT blijven wereldwijd uitbreiden door een combinatie van organische groei en door een aantal agressieve fusies en overnames, maar hun weg is niet de enige weg vooruit."

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 SLTN Vierkant
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!