Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2022

Palo Alto Networks en Deutsche Telekom introduceren managed SSE

Palo Alto Networks en Deutsche Telekom introduceren managed SSE image

Palo Alto Networks gaat een samenwerking aan met Deutsche Telekom. De partijen brengen samen een managed Secure Service Edge (SSE)-aanbod op de markt op basis van Prisma Access van Palo Alto Networks.

Zero Trust Network Access (ZTNA) is een belangrijk component van iedere SSE-strategie, schrijft Senior Vice President and GM of Network Security bij Palo Alto Networks Anand Oswal in een blogpost. ZTNA is ontworpen voor het bieden van consistente toegang met hoge prestaties tot specifieke applicaties op basis van functie of gebruiker.

ZTNA 2.0

De SSE die Palo Alto Networks en Deutsche Telekom op de markt brengen is gebaseerd op ZTNA 2.0. "ZTNA 2.0 handhaaft een toegangscontrolebeleid dat impliciet vertrouwen elimineert door gebruikers, apparaten en applicaties continu te valideren in elke fase van een digitale interactie, on-premise of in de cloud, waardoor Zero Trust zonder uitzonderingen wordt geboden", schrijft Oswal.

Oswal stelt dat de opkomst van de hybride workforce vraagt om andere security. Eerste generatie ZTNA-oplossingen bieden volgens hem te veel toegang met te weinig beveiliging, inconsistentie en onvolledige bescherming, maar ook slechte prestaties en ervaringen. De SSE die de partijen op de markt brengen biedt volgens Oswal:

  • betere bescherming voor gebruikers, devices, apps en data;
  • een oplossing op maat vanuit een enkelvoudig product, inclusief consultancy en support;
  • een betere gebruikerservaring voor digitale organisaties.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SLTN Vierkant
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!