Witold Kepinski - 30 september 2022

Conclusion ForeyeT wint aanbesteding ProRail

Conclusion ForeyeT wint aanbesteding ProRail image

Systeem integrator en specialist in reisinformatiesystemen Conclusion ForeyeT heeft de aanbesteding gewonnen voor het beheer en onderhoud van alle digitale visuele reisinformatieschermen van spoorwegbeheerder ProRail. Ook het contract voor onderhoud van stationsklokken is verlengd. De gunning is voor een periode van maximaal acht jaar - vijf jaar met drie keer de optie tot verlenging van een jaar - en sluit aan op de huidige samenwerking van de afgelopen tien jaar.

Directeur Conclusion ForeyeT Martijn Danse: “Uit de gunning spreekt waardering voor onze huidige dienstverlening. Wij zijn trots dat we ook de komende jaren ProRail mogen meenemen in onze passie om te werken aan een zo efficiënt, veilig, innovatief en toekomstbestendig informatieplatform.”

Beheer en onderhoud

Het contract omvat het 24/7 beheer en onderhoud van alle 3.500 schermen op de vierhonderd stations in Nederland. Martijn Danse: “Wij zorgen dat alle hardware en software doorlopend online is. Dit lukt ons onder meer door strakke functiehersteltijden, correctief en preventief onderhoud, goed reserveonderdelenmanagement en lifecyclemanagement van de hardware.”

Bestand voor de toekomst

De komende tijd wordt de connectiviteit van de informatieschermen geoptimaliseerd met de verdere uitrol van 4g, glasvezel en upgrades van hardware. Met als doel connectiviteitsstoringen te reduceren en beschikbaarheid te verhogen. Tegelijk zorgen snelgroeiende IT-innovaties voor steeds frequentere software-updates. Hierdoor kan sneller ingespeeld worden op verzoeken van marktpartijen en zijn de informatiesystemen toekomstbestendig.

 

Contractmanager ProRail Bob van Zwieten: “Conclusion ForeyeT voldoet al jaren aan onze hoge verwachtingen. Ze denken kritisch mee en komen continu met verbetervoorstellen. Zo voorkomen we storingen en is reizend Nederland altijd up-to-date met de juiste informatie.”

Naar duurzaam onderhoud

Duurzaam onderhoud staat hoog op de agenda van Conclusion ForeyeT. Martijn Danse: “De aanbesteding werkt als katalysator voor onze ambitie om ons onderhoudswagenpark honderd procent elektrisch te maken. Begin 2023 starten we met het vervangen van de bestelbussen. Over drie jaar is al het onderhoud duurzaam.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!