Floris Hulshoff Pol - 30 september 2022

Zscaler neemt ShiftRight over

Zscaler neemt ShiftRight over image

Zscaler, speler in cloudbeveiliging, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van ShiftRight, een leider in closed loop security workflow automatisering. De workflowautomatiseringstechnologie van ShiftRight wordt momenteel geïntegreerd in het Zscaler Zero Trust Exchange cloudbeveiligingsplatform om beveiligingsbeheer te automatiseren voor de groeiende toestroom van risico's en incidenten waarmee organisaties worden geconfronteerd. Deze integratie biedt een eenvoudige, geavanceerde oplossing om de tijd voor het oplossen van incidenten drastisch te verminderen.

"Ik ben verheugd om het ShiftRight-team te verwelkomen in de Zscaler-familie", zegt Jay Chaudhry, CEO, voorzitter en oprichter van Zscaler. “De beslissing om ShiftRight over te nemen was de logische volgende stap omdat we de enorme voordelen van hun technologie zagen tijdens ons reeds bestaande technologiepartnerschap. We zullen nu de waarde van het Zscaler-platform uitbreiden met ShiftRight door IT- en beveiligingsactiviteiten te vereenvoudigen door middel van automatisering van beveiligingsworkflows. De integratie van de technologie van ShiftRight in het cloudplatform van Zscaler zal klanten helpen duidelijke verantwoordelijkheidslijnen vast te stellen en realtime inzicht te bieden in hun beveiligingshouding.”

Beveiligingsteams worden verantwoordelijk gehouden, maar zijn niet direct verantwoordelijk voor veel beveiligingsgerelateerde acties. Deze verkeerde afstemming is een bron van twist geworden voor organisaties nu het beveiligingslandschap overvol, gefragmenteerd en complex wordt. In de praktijk is de verantwoordelijkheid voor cybersecurity verdeeld over meerdere teams in een organisatie. Beveiligingsteams worden gedwongen om met meerdere verschillende groepen te werken om gebruikers en gegevens goed te beveiligen. Het huidige werkmodel is een ineffectieve lappendeken van foutgevoelige spreadsheets verweven met ongelijksoortige systemen waar kritieke beveiligingsproblemen door de kieren vallen.

"ShiftRight past perfect bij de Zscaler Zero Trust Exchange door het beheer van aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor beveiligingsteams te automatiseren", zegt Sanjay Kalra, CEO van ShiftRight (nu onderdeel van Zscaler). "Als een geïntegreerde mogelijkheid in het Zscaler-platform, zal de technologie van ShiftRight het aanbod van Zscaler versterken en beveiliging transformeren in een samenwerkingsoplossing voor interne teams om tal van beveiligingsuitdagingen aan te pakken, zoals herstel, implementatie, naleving en upgrades."

De transactie werd afgesloten in het fiscale vierde kwartaal van Zscaler dat eindigde op 31 juli 2022. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!