Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2022

Fairphone brengt refurbished smartphones op de markt

Fairphone brengt refurbished smartphones op de markt image

Fairphone gaat refurbished apparaten op de markt brengen. Het gaat daarbij om refurbished exemplaren van de Fairphone 3 en op korte termijn Fairphone 3+.

De Nederlandse fabrikant van duurzame smartphones kent als missie het promoten van langdurig gebruik van smartphones, met als doel elektronische afval te reduceren en waardevolle grondstoffen te besparen. De refurbished telefoons die Fairphone nu aankondigt is een uitbreiding op de nieuwe Fairphone-smartphones die het bedrijf aanbiedt.

Nieuwe of bijna nieuwe batterij

De refurbished apparaten worden nagekeken en getest in Frankrijk. Zij krijgen hierbij een nieuwe of een bijna nieuwe batterij met minimaal 80% van de oorspronkelijke capaciteit. Ook biedt Fairphone twee jaar garantie op de refurbished apparaten, gelijk aan nieuwe modellen.

De hoeveelheid refurbished smartphones is beperkt; de apparaten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. In de komende weken biedt Fairphone ook refurbished exemplaren van de Fairphone 3+ aan.

Modulair

De Fairphone 3 is een modulaire smartphone. Dit betekent in de praktijk dat gebruikers hun smartphone kunnen upgraden en repareren. Zo kunnen zij nieuwe modules aanschaffen en deze eenvoudig in hun smartphone plaatsen. Het bedrijf wil hiermee de levensduur van smartphones verlengen.

SLTN Vierkant Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!