Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2022

ICT-outsourcer Sbit fuseert met TSH

ICT-outsourcer Sbit fuseert met TSH image

Sbit, een speler ICT-outsourcing gericht op de hospitality sector, wordt onderdeel van MSP-organisatie TSH. Strikwerda Investments (SI), eigenaar van TSH, wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder en brengt het merk onder bij haar portfoliobedrijf TSH. De merknaam Sbit blijft in haar bestaande vorm bestaan. Dankzij de overname krijgt het support van de TSH-organisatie en ontvangt permanent kapitaal van SI voor het vormgeven van de volgende groeifase en realiseren van vervolgacquisities. De partijen willen zo het groeipad versnellen voor klanten en medewerkers.

Sbit is een speler op het gebied van ICT-outsourcing voor de hospitality sector. Het bedrijf is internationaal actief met klanten in 18 verschillende landen verspreid over Europa. Door deze transactie krijgt Sbit de mogelijkheid om een lange termijn buy-and-build strategie te voeren om zo ook over de landsgrenzen heen zijn positie op de markt te versterken. Gezamenlijk tellen de twee bedrijven ruim 900 medewerkers.

Mijlpaal

Sjors Brul, CEO en oprichter van Sbit: “Dit is een mijlpaal voor Sbit. Na 23 jaar slaan we een nieuwe route in. Dankzij TSH kunnen wij onze groei versnellen, ons concentreren op een nog betere dienstverlening in Europa, onze focus op security verder uitbreiden en trends zoals co-managed IT verder verbeteren en faciliteren. Sbit is sinds jaar en dag een trendsetter binnen hospitality IT, met TSH aan onze zijde kunnen we deze belofte verder uitrollen en nog verder vormgeven qua portfolio en qua bereik.”

TSH is het portfoliobedrijf van SI gericht op de Europese MSP-markt. Het kent een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep. Daarvoor zoekt TSH naar organisaties met een bewezen track-record en met een gelijke instelling als de andere TSH-bedrijven om continu te willen blijven werken aan de verbetering van hun organisatie.

Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!