Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2022

Topman veiligheidsraad VS: Regelgeving voor export van AI-chips naar China binnenkort duidelijk

Topman veiligheidsraad VS: Regelgeving voor export van AI-chips naar China binnenkort duidelijk image

Het Witte Huis komt op korte termijn met meer duidelijkheid over de exportregels voor China omtrent chips voor kunstmatige intelligentie (AI).

De Amerikaanse ministerie van Handel stuurde in augustus brieven naar Nvidia en AMD over de exportregels. In deze brieven droeg de raad beide bedrijven op de export van chips die gebruikt kunnen worden voor onder meer natural language processing en onderzoek naar nucleaire wapens stop te zetten.

'Bredere regelgeving op komst'

Tarun Chhabra van de National Security Council maakt op een event van Brookings Institution bekend dat de Amerikaanse overheid naar verwachting in navolging van deze brieven met bredere regelgeving komt, meldt Reuters. "Zij worden doorgaans gevolgd door een publieke regel of regelgeving, wat de reden en volledige aanpak uiteenzet", aldus Chhabra. "Ik denk dat we relatief snel in een positie zijn dat we hierover meer kunnen zeggen." Chhabra meldt dat het Amerikaanse ministerie van Handel mogelijk deze maand met officiële regelgeving komt.

Jensen Huang, topman van Nvidia, zei vorige maand al dat in de brieven beperkingen worden gesteld aan de rekenkracht en verbindingssnelheid van chips. Chhabra bevestigt dit in zijn uitspraken tegenover Reuters.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!