Floris Hulshoff Pol - 04 oktober 2022

VK legt export van onder meer consultancydiensten naar Rusland stil

VK legt export van onder meer consultancydiensten naar Rusland stil image

Het Verenigd Koninkrijk legt de levering van diverse zakelijke diensten aan Rusland stil, waaronder IT-consultancy. De maatregelen volgen op de illegale annexatie van de Oekraïense regio's Donetsk, Luhansk, Kherson en Zaporizhzhia vorige week door Rusland.

De Britse sancties zorgen ervoor dat Rusland geen toegang meer krijgt tot Britse IT-consultancydiensten, architecturale diensten, engineeringdiensten en juridische advies over transacties voor bepaalde commerciële activiteiten. De exportbeperkingen komen bovenop bestaande Britse exportbeperkingen, die onder meer betrekking hebben op kwantumcomputers en dienstverlening op dit vlak.

Met de exportbeperkingen wil het VK verhinderen dat Rusland wat betreft technologische ontwikkeling kan bijblijven bij de rest van de wereld. Hoe groot de impact werkelijk is is moeilijk in te schatten. The Register wijst op de Investment Monitor, waaruit blijkt dat de meeste Britse bedrijven zich in mei al hebben teruggetrokken uit Rusland. De vier grootste consultancybureaus uit het VK - PwC, EY, KPMG en Deloitte - staakten allen eerder al hun activiteiten in het land.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!