Wouter Hoeffnagel - 06 oktober 2022

Micron investeert honderd miljard dollar in nieuwe chipfabriek in New York

Micron investeert honderd miljard dollar in nieuwe chipfabriek in New York image

Chipfabrikant Micron kondigt de bouw van een nieuwe chipfabriek in de Amerikaanse staat New York aan. Het bedrijf investeert 100 miljard dollar in de fabriek in een periode van twintig jaar.

Micron verwacht in 2024 met de bouw van start te gaan, waarna de eerste fase van de bouw aan het einde van dit decennium klaar moet zijn. De nieuwe fabriek moet tot 50.000 banen creëren, meldt het bedrijf. Het plan is onderdeel van de Amerikaanse focus op het vergroten van chipproductie op Amerikaanse bodem. "Micron's megafab in New York maakt deel uit van zijn strategie om de in Amerika geproduceerde toonaangevende DRAM-productie in het komende decennium geleidelijk te verhogen tot 40% van de wereldwijde productie van het bedrijf", schrijft Micron in een persbericht.
 
Het is de tweede investering in een Amerikaanse chipfabriek die Micron in korte tijd aankondigt. Het bedrijf kondigde begin september nog de bouw van een nieuwe fabriek voor geheugenchips in de Amerikaanse staat Idaho aan. Het bedrijf investeert 15 miljard dollar in deze locatie.

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!