Wouter Hoeffnagel - 06 oktober 2022

Rechtszaak tussen Twitter en Musk ondanks toezeggingen van Musk niet opgeschort

Rechtszaak tussen Twitter en Musk ondanks toezeggingen van Musk niet opgeschort image

Hoewel Elon Musk toezegt social media-platform Twitter alsnog te willen overnemen voor het eerder overeengekomen overnamebedrag, is de juridische strijd tussen beide partijen nog niet opgeschort. De rechtbank in Delaware buigt zich later deze maand alsnog over de vraag of Musk zich aan de eerder gemaakte afspraken over de overname moet houden.

Bloomberg meldt dat de rechtbank nog geen overeenkomst tussen beide partijen heeft ontvangen. De rechtszaak is daarom vooralsnog niet opgeschort. Via de rechtszaak wil Twitter Musk dwingen het social media-platform alsnog over te nemen volgens de afspraken die de partijen hierover in april maakte. Musk bood toen 44 miljard dollar voor Twitter. De miljardair trok zich in juli terug uit deze deal. Hij stelde hierbij dat Twitter geen eerlijke cijfers deelt over het aantal nep- en botaccounts op het platform. Twitter stapte hierop naar de rechter om doorgang van de overname af te dwingen. Onlangs maakte Musk bekend Twitter toch te willen overnemen volgens de eerder overeengekomen voorwaarden. Het is onduidelijk waarom Musk dit besluit neemt.

Bloomberg meldt ook dat Musk heeft geprobeerd een lagere prijs te bedingen voor Twitter. De partijen zouden in gesprek zijn geweest over een korting die opliep tot dertig procent, melden bronnen aan het persbureau. Musk en Twitter bereikten hierover echter geen akkoord.

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant SLTN Vierkant
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!