Witold Kepinski - 06 oktober 2022

Telindus wint aanbesteding van SURF voor firewall toepassingen

Telindus wint aanbesteding van SURF voor firewall toepassingen image

Telindus heeft de aanbesteding van SURF gewonnen voor het leveren en beheren van oplossingen voor de dienst SURFfirewall. SURF levert hoogwaardige ict-voorzieningen aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen, die bij de coöperatie SURF zijn aangesloten. SURF biedt deze instellingen Next Generation Firewall functionaliteit in een managed omgeving, waarvoor Telindus de komende jaren is gecontracteerd als leverancier en beheerder.

Hiermee gaat Telindus haar kennis en ervaring inzetten om deze essentiële securityschakel verder te ontwikkelen en de transitie naar virtuele firewalls op een slimme manier vorm en inhoud te geven. SURF heeft voor Telindus gekozen mede vanwege het feit dat zij heeft bewezen het beheer van securityoplossingen in hoge mate te kunnen automatiseren. Hiermee neemt de beheerlast, foutkans en complexiteit aan de kant van de instellingen aanzienlijk af.

Beheerlast blijft behapbaar

Onderwijs- en onderzoeksinstellingen staan voor de uitdaging hun security te laten meegroeien met de digitale ambities. Enerzijds willen zij hun gebruikers, studenten en medewerkers optimaal faciliteren in veilig en efficiënt werken. Anderzijds willen zij optimale controle op hun IT-omgeving om hun intellectueel kapitaal te beschermen. Een hoogwaardige firewalloplossing is daarbij onmisbaar. SURF speelt hierop in met SURFfirewall, een firewalldienst die uiterst schaalbaar is, zowel als het gaat om functionaliteit als om volume. De belasting van de firewall is niet het hele jaar hetzelfde; in vakanties is gewoonweg minder capaciteit nodig. Instellingen kunnen dit eenvoudig zelf configureren. Daarnaast neemt SURF het beheer voor zijn rekening, waardoor je als onderwijsorganisatie altijd voldoet aan de laatste eisen op securitygebied en de beheerlast behapbaar blijft. Ten slotte regelt SURF ook de aanbesteding van de firewallproducten en -diensten, zoals nu het geval is waarbij de keuze is gevallen op Telindus.

Beheertaken automatiseren

“SURF levert een brede reeks aan ict-voorzieningen aan zijn leden. Gezien het huidige dreigingslandschap en de digitale ambities in het onderwijs neemt security een belangrijke plaats in binnen de IT-infrastructuur”, vertelt Harold Teunissen, Manager Netwerk en Campus bij SURF. “We zijn dan ook blij dat we Telindus aan ons kunnen binden. Hiermee halen we niet alleen hoogwaardige firewall oplossingen en diensten in huis, maar beschikken we tevens over een ervaren partner die innovatie op het gebied van security nastreeft. We zijn met name te spreken over de manier waarop Telindus tijdrovende beheertaken heeft weten te automatiseren, zodat de complexiteit voor IT-afdelingen afneemt. Daar komt bij dat de oplossingen van Telindus naadloos geïntegreerd kunnen worden met de bestaande IT-omgeving van instellingen. Zij kunnen zich daardoor meer en meer focussen op hun primaire proces: onderwijs en onderzoek.” Ten slotte is het voor instellingen erg interessant om exact te betalen naar gebruik om zo kostenvoordelen te realiseren.

Streven naar innovatie

Joris Leupen (foto), CEO van Telindus: “We zijn trots een samenwerking aan te gaan met SURF. Na ons partnership met netwerkcomponenten gaat Telindus nu ook waardevolle firewalloplossingen leveren in een sector die zich moet zien te wapenen tegen cyberaanvallen. Telindus gaat SURF voorzien van een reeks securityoplossingen, zoals Intrusion Prevention en Data Loss Prevention. Maar misschien nog wel belangrijker is dat Telindus SURF ondersteunt in de transitie naar virtuele firewalls, waarbij er sprake is van een hoge mate van automatisering van beheertaken. SURF en Telindus vinden elkaar in het streven naar innovatie en we zoeken samen naar oplossingen waarbij user experience en een hoog securityniveau hand in hand gaan. Ik kijk ernaar uit om op deze manier een bijdrage te leveren aan de digitale weerbaarheid van een essentiële sector in onze samenleving.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!