Witold Kepinski - 07 oktober 2022

ARC Arise Consulting koopt Fabrique en ontwikkelingsbureau Q42

ARC Arise Consulting koopt Fabrique en ontwikkelingsbureau Q42 image

ARC Arise Consulting breidt haar aanwezigheid in continentaal Europa uit met de overnames van ontwerpbureau Fabrique en ontwikkelingsbureau Q42 in Nederland. ARC brengt vitale competenties geografisch dichter bij klanten als onderdeel van zijn niet-aflatende streven om hen te ondersteunen bij het bereiken van hun zakelijke doelen. Met de toevoeging van Fabrique en Q42 groeit ARC tot in totaal 16 bedrijven en meer dan 1200 talenten met expertise van wereldklasse op het gebied van communicatie, innovatie, strategie, technologie en marketing.

"We weten dat onze klanten naar ons op zoek zijn voor snelle actie om hun bedrijf veerkrachtig te maken en hen te blijven ondersteunen bij hun groeitrajecten. Met de overname van Q42 en Fabrique brengen we de beste digitale innovatiecompetenties naar onze klanten in Europa en daarbuiten”, zegt Mattias Olofsson.

Mattias vervolgt: “Zowel Q42 als Fabrique zijn twee gepassioneerde en ervaren bureaus die mensen en ambacht centraal stellen – waarden die passen bij het DNA van ARC. We zijn verheugd hen te mogen verwelkomen in de groep.”

De groei van ARC in Nederland zal worden geleid door de voormalige CEO van Fabrique, Gert Hans Berghuis. “Wij zijn van mening dat dit tijdperk van innovatie door het ontwerp wordt geleid en door technologie wordt ondersteund. Met de overname van Fabrique en Q42 geven we een kickstart aan de uitdaging om ARC in de Benelux op te bouwen en onze groei snel en schaalbaar te versnellen, evenals die van onze klanten”.

Stef Brooijmans, CEO Q42: “De verbinding met de Zweden is vanaf het begin opmerkelijk goed geweest. Net als wij zijn zij er sterk van overtuigd dat mensen en impact van het grootste belang zijn. We hebben een gemeenschappelijk doel: de innovatielat van industrieën verhogen, zowel met marktleiders als met start-ups. Als ingenieurs kunnen we onze dromen nog beter realiseren dankzij de aanvullende expertise van ARC op het gebied van hardware, branding en strategische expertise. Door de jarenlange samenwerking met Fabrique voelt het heel goed om samen dit avontuur aan te gaan.”

Matthijs Klinkert, CEO bij Fabrique: “Al bijna 20 jaar doen Fabrique en Q42 hun beste werk samen. We hebben allebei een sterke cultuur die anders is, maar we zijn altijd op één lijn geweest met fundamentele principes, zoals open, nieuwsgierig en vooruitdenkend. Toen ARC kennismaakte met Fabrique, herkenden we meteen de match in werkcultuur en principes voor zowel Fabrique als Q42 en beiden zagen de kans. Het ARC-platform maakt het voor ons mogelijk om onze groei en onze internationale ambities te versnellen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!