Floris Hulshoff Pol - 14 oktober 2022

Volkswagen werkt met Chinese AI-specialist Horizon Robotics rond autonoom rijden

Volkswagen werkt met Chinese AI-specialist Horizon Robotics rond autonoom rijden image

De Volkswagen Groep versterkt zijn ontwikkelingscompetentie "in China, for China" om het innovatietempo te versnellen, technologische lokalisatie te bevorderen en zijn klantgerichtheid in deze belangrijke markt verder te versterken. Een nieuwe samenwerking tussen het softwarebedrijf CARIAD en Horizon Robotics, een leverancier van computeroplossingen voor slimme voertuigen in China, zal de regionale ontwikkeling van Advanced Driver Assistance System (ADAS) en Autonomous Driving (AD)-systemen voor de Chinese markt versnellen.

Als onderdeel van de samenwerking zijn CARIAD en Horizon Robotics van plan om ook een joint venture op te richten, met CARIAD als meerderheidsaandeelhouder. Volkswagen Group zal in totaal circa 2,4 miljard euro investeren in de samenwerking met Horizon Robotics. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond. Samen zijn CARIAD en Horizon Robotics van plan om geavanceerde, sterk geoptimaliseerde full-stack ADAS/AD-oplossingen voor China te ontwikkelen om de integratie van talrijke functies op één chip te bevorderen, de stabiliteit van het systeem te vergroten, kosten te besparen en het energieverbruik te verminderen.

De volledig geïntegreerde software/hardwaretechnologie biedt differentiatie en biedt schaalbare en kostenefficiënte ADAS/AD-oplossingen voor de BEV-modellen (Battery Electric Vehicles) van de Groep in China. De afronding van de transactie is afhankelijk van de definitieve ondertekening van transactiedocumenten tussen de betrokken partijen en de gebruikelijke goedkeuring van de overheid, evenals, in het bijzonder, de goedkeuring van fusiecontrole en buitenlandse investeringsautoriteiten. De volledig geïntegreerde software/hardwaretechnologie biedt differentiatie en biedt schaalbare en kostenefficiënte ADAS/AD-oplossingen voor de BEV-modellen (Battery Electric Vehicles) van de Groep in China.

De afronding van de transactie is afhankelijk van de definitieve ondertekening van transactiedocumenten tussen de betrokken partijen en de gebruikelijke goedkeuring van de overheid, evenals, in het bijzonder, de goedkeuring van fusiecontrole en buitenlandse investeringsautoriteiten. De volledig geïntegreerde software/hardwaretechnologie biedt differentiatie en biedt schaalbare en kostenefficiënte ADAS/AD-oplossingen voor de BEV-modellen (Battery Electric Vehicles) van de Groep in China. De afronding van de transactie is afhankelijk van de definitieve ondertekening van transactiedocumenten tussen de betrokken partijen en de gebruikelijke goedkeuring van de overheid, evenals, in het bijzonder, de goedkeuring van fusiecontrole en buitenlandse investeringsautoriteiten.

“De samenwerking met Horizon Robotics is een centrale hoeksteen van onze strategie om onze activiteiten in onze belangrijkste markt wereldwijd te herschikken en verder te versterken. Gelokaliseerde technologische ontwikkeling geeft de regio meer autonomie om haar positie in de dynamische automobielmarkt verder uit te bouwen. Geavanceerde technologie, bestaande uit de volledige software- en hardware-stack, die de nieuwe joint venture zal ontwikkelen, zal ons in staat stellen onze producten en diensten nog sneller en consistenter af te stemmen op de behoeften van onze Chinese klanten. Door samen te werken met Horizon Robotics kan Volkswagen de ontwikkeling van oplossingen voor geautomatiseerd rijden versnellen als onderdeel van onze NEW AUTO-strategie en de herpositionering van onze Chinese activiteiten stimuleren”, aldus Ralf Brandstätter, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG voor China.

“Als het wereldwijde autosoftware- en technologiebedrijf van de Volkswagen Groep, is CARIAD een belangrijke factor in de transformatie van de Groep naar een softwaregestuurde mobiliteitsaanbieder. Door de joint venture met Horizon Robotics in China en verdere investeringen in autonoom rijdende technologie, onderstrepen we onze positie in innovatie en modernisering in de Chinese auto-industrie. Ons doel is om in China langetermijnwaarde te creëren voor de Groep en onze aandeelhouders in lijn met de verwachte marktontwikkeling”, aldus CARIAD CEO Dirk Hilgenberg.

"Horizon Robotics zet zich in om slimme voertuigen mogelijk te maken door middel van geïntegreerde computeroplossingen met de missie om het leven van mensen veiliger en beter te maken", zegt Dr. Kai Yu, oprichter en CEO van Horizon Robotics, "Als een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van commercialisering en massaproductie computeroplossingen van autonoom rijden in China, zullen we onze expertise inzetten om de samenwerking met CARIAD te ontwikkelen technologieën van de volgende generatie voor gebruikers van slimme voertuigen. We geloven dat onze geïntegreerde software- en hardwareoplossingen Horizon Robotics zullen blijven positioneren als een voorkeurspartner voor internationale autofabrikanten in China.”

Slim, intelligent rijden, mogelijk gemaakt door geavanceerde ADAS/AD-systemen, is de sleuteltechnologie voor toekomstige mobiliteit en een gebied met een groot potentieel voor marktgroei, waarin de snelheid van ontwikkeling van het grootste belang is. Het partnerschap van CARIAD en Horizon Robotics voorziet in de vorming van een joint venture, waarin CARIAD een belang van 60 procent zal houden. CARIAD en Horizon Robotics hebben tot doel de ontwikkeling en commercialisering van software- en hardwaretechnologieën in de automobielsector in China te versnellen om geautomatiseerd rijden voor Chinese klanten sneller mogelijk te maken, aldus Volkswagen.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!