Floris Hulshoff Pol - 16 oktober 2022

TPV Cares ondersteunt lokale gemeenschappen in veranderingen

TPV Cares ondersteunt lokale gemeenschappen in veranderingen image

TPV, leverancier van beeldschermen en de groep achter PPDS, TP Vision, AOC en MMD - kondigt met trots de lancering aan van 'TPV Cares', een gloednieuwe stichting die de talenten van zijn teams en zijn technologieën inzet om levensveranderende hulp en ondersteuning te bieden aan mensen en gemeenschappen in meer dan 200 landen.

‘TPV Cares' (https://www.tpvcares.com/) is onderdeel van een voortdurende en versnelde missie om mensen van alle achtergronden, leeftijden en capaciteiten te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Het is de nieuwe specifieke thuisbasis voor alle initiatieven van TPV op het gebied van sociale en milieu-impact, waarbij alle bedrijfsdivisies worden samengebracht om meer voordelen en mogelijkheden te bieden.

Het platform is nu beschikbaar in alle landen waar TPV - de exclusieve licentiehouder van Philips' wereldwijde monitoren, tv's en AV-producten - aanwezig is (waaronder EMEA, APAC, ASIA en Noord-Amerika). Het platform biedt een verscheidenheid aan vrijwilligerswerk, financiële steun en steun in natura voor verdienstelijke gemeenschapsprojecten* over de hele wereld die een blijvend en positief effect hebben op de samenleving en ten goede komen aan de huidige en toekomstige generaties.

Betekenisvolle digitale ervaringen

Stefan van Sabben, Global CSR and Sustainability Manager bij TPV, zegt: "Binnen alle divisies van TPV geloven we in de kracht van technologie om verbazingwekkende en betekenisvolle digitale ervaringen te creëren. Onze producten en onze mensen staan centraal bij alles wat we doen en samen zoeken we voortdurend naar zinvolle manieren om mensen en gemeenschappen te helpen hun volledige potentieel te bereiken - elke dag opnieuw."

Martijn van der Woude, Global Head of Business Development and Marketing voor PPDS, voegt hieraan toe: "Nu ik al enkele jaren het duurzaamheidsstreven bij PPDS leid, heb ik de positieve impact die we als bedrijf kunnen hebben met eigen ogen gezien en er liggen veel kansen in het verschiet met TPV Cares. Onze steun kan verschillende vormen aannemen: van het leveren van geavanceerde technologieën om onderwijs en sociale integratie binnen gemeenschappen te vergemakkelijken tot fondsenwerving voor lokale en wereldwijde doelen."

Een verschil maken

De aankondiging van TPV Cares is een verdere versnelling van TPV's reeds trotse geschiedenis in het ondersteunen van een steeds groeiend aantal belangrijke maatschappelijke projecten en goede doelen in de afgelopen maanden en jaren, met onder andere projecten op het gebied van gezondheid en welzijn, onderwijs, natuur en klimaat.

Het bedrijf heeft ook een trotse geschiedenis in het ondersteunen – in samenwerking met klanten – van lokale goede doelen en evenementen, waarbij vrijwilligers zware taken op zich nemen, zoals duurlopen, marathons en bergbeklimmingen. Voorbeelden van projecten zijn:

Mercy Ships: In Afrika lopen mensen meer dan twee keer zoveel kans om te sterven aan complicaties van operaties. Tegelijkertijd gaan miljoenen mensen er op gezondheids-, sociaal en economisch gebied op achteruit door een gebrek aan toegang tot hoogwaardige chirurgie. Door samen te werken met Mercy Ships draagt TPV bij aan hun missie om gratis operaties en medische zorg te verstrekken aan duizenden mensen waar gezondheidszorg schaars is. Een belangrijk onderdeel van het programma is het opzetten van opleidingscentra, waarvan het Gamal Training Center in Guinee het eerste is. TPV ondersteunde Mercy Ships met beeldschermen, monitoren, koptelefoons en soundbars voor hun lokale eLearning programma.

The Explorers Foundation: De missie van The Explorers Foundation is om mensen bewust te maken van de uitdagingen en problemen van het behoud van ons natuurlijk, cultureel en menselijk erfgoed. TP Vision is begonnen met de ondersteuning van het Scarlet Macaw Project in Honduras met als doel de bescherming en het herstel van deze vogelpopulatie in Honduras. In Centraal-Amerika gaan de Ara-populaties dramatisch achteruit. Deze vogels worden geconfronteerd met de vernietiging van hun natuurlijke habitat en er wordt ook op gejaagd om ze als huisdier te verkopen. Als gevolg daarvan kan de soort in sommige delen van zijn verspreidingsgebied uitsterven en dat is iets wat TPV met zijn steun wil helpen voorkomen.

Leger des Heils: Het Leger des Heils, opgericht in 1865, is een wereldwijde liefdadigheidsinstelling die zich inzet om armoede en sociaal onrecht uit te bannen. In Nederland werkt Leger des Heils samen met PPDS om zijn vrijwilligers te helpen zich aan te passen aan de veranderende behoeften van lokale gemeenschappen met behulp van een reeks interactieve beeldschermen van Philips. De beeldschermen hebben verschillende doeleinden: ze bieden entertainment, van muziek en films tot boeiende presentaties, en ze bieden onder meer onderwijs in levensvaardigheden, beroepsopleidingen en digitale taalcursussen.

Eye Care Foundation: De Eye Care Foundation is een inspirerende internationale liefdadigheidsinstelling die zich richt op het helpen van mensen voor wie goede medische zorg ontoegankelijk of onbetaalbaar is om vermijdbare blindheid en slechtziendheid te voorkomen en te genezen. TPV Cares steunt de Eye Care Foundation door vitale fondsen te verstrekken voor het opleiden en opzetten van oogzorgcentra, maar ook met professionele beeldschermen om activiteiten in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

TPV Cares wordt uitgebreid met een nog groter aantal initiatieven. Daarbij stemt TPV het platform af op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, waaronder het aanpakken van de wereldwijde uitdagingen rond armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, aantasting van het milieu, vrede en rechtvaardigheid.

TPV heeft onlangs ook de prestigieuze gouden beoordeling gekregen van EcoVadis, 's werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven.

Martijn van der Woude licht toe: "Wanneer we samenwerken met organisaties, doen we dat voor de lange termijn en bouwen we betekenisvolle relaties op om een blijvende impact te bewerkstelligen. Wij steunen partners en initiatieven die synergieën vertonen met ons bedrijf, onze producten en onze focus op de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, met name goede gezondheid en welzijn en kwaliteitsonderwijs. TPV Cares biedt onze mensen een fantastische kans om een echte impact te maken en ik kan niet wachten om te zien hoe we in de toekomst samen een verschil kunnen maken voor lokale gemeenschappen."

Stefan van Sabben voegt daaraan toe: "We krijgen voortdurend feedback en mooie voorbeelden van initiatieven van onze lokale teams. Met TPV Cares hebben we specifieke criteria om onze lokale teams te helpen bepalen welke initiatieven passen bij het doel van het platform. Nu onze producten evolueren en steeds duurzamer worden, kan TPV Cares in de toekomst ook de uitbreiding van zijn initiatieven onderzoeken. Met onze wereldwijde aanwezigheid zien we grote mogelijkheden om lokale initiatieven op wereldwijde schaal te ondersteunen." Hij concludeert: "In mijn functie ben ik gepassioneerd over het maken van een verschil voor gemeenschappen en het bijdragen aan onze klimaatdoelstellingen via ons bedrijf en TPV Cares is een instrumenteel onderdeel van deze reis."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!