Witold Kepinski - 18 oktober 2022

Outbrain benoemt Alexander Erlmeier tot Chief Revenue Officer

Outbrain benoemt Alexander Erlmeier tot Chief Revenue Officer image

Outbrain, een aanbevelingsplatform voor het open web, benoemt Alexander Erlmeier tot zijn nieuwe Chief Revenue Officer. Erlmeier, die al tien jaar voor Outbrain werkzaam is, wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkeling en groei van het bedrijf in alle regio's en voor alle functies. Eytan Galai, die de functie 15 jaar vorm gaf, doet een stap terug en vervult tot maart 2023 een adviserende rol.

"De sterke reputatie van Alex, zijn branche-ervaring en de indrukwekkende resultaten die hij de voorbije 10 jaar neerzette voor onze adverteerders en uitgevers, maken hem de perfecte persoon voor deze rol", aldus Co-CEO David Kostman. "Hij heeft bewezen succesvol te zijn in het ontwikkelen van onze Duitse, Europese en internationale activiteiten, terwijl hij tegelijkertijd de Outbrain-cultuur als geen ander uitdraagt. Ik kijk ernaar uit hoe hij deze uitdaging aangaat en zijn impact op de organisatie laat zien."

Kostman voegt eraan toe: "Voor Eytans stempel op onze organisatie - waaronder het realiseren van een omzet van $1 miljard en het mogelijk maken van onze beursgang - zullen we hem nog vele jaren dankbaar zijn en we wensen hem veel succes bij zijn nieuwe uitdagingen."

Erlmeier, tot voor kort International Managing Director van Outbrain, was sinds 2018 verantwoordelijk voor het realiseren van duurzame groei en productadoptie voor adverteerders en uitgevers in alle internationale markten. Met meer dan 20 jaar ervaring in de onlinesector, kwam hij oorspronkelijk bij Outbrain om leiding te geven aan Duitstalige markten. Hij maakte al snel promotie en leidde de Centraal-Europese organisatie naar hoge en duurzame groei.

"Door alternatieven te bieden aan adverteerders die hun advertentie-uitgaven willen diversifiëren en een betrouwbare, zakelijke partner te zijn voor uitgevers, hebben we een mooie kans om voort te bouwen op onze track-record van innovatie op het open web," zegt Erlmeier. "Het Outbrain-team en de cultuur die we hebben opgebouwd motiveren me elke dag. Ik ben enthousiast om met ons team in deze nieuwe rol samen te werken en onze partners te blijven ondersteunen in de toekomst van digitale media op het open web. Ik ben ervan overtuigd dat de meest spannende tijden nog voor ons liggen."

Met de benoeming van Erlmeier neemt Liesbeth Mack-de Boer, de huidige Managing Director van Centraal-Europa, de rol van Managing Director EMEA over. Zij zal samenwerken met Sarah Baird, General Manager, Noord-Amerika, en Masahiro Ueno, Managing Director, JAPAC, en rapporteren aan Erlmeier.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!