Witold Kepinski - 19 oktober 2022

Oracle en NVIDIA werken samen rond AI-adoptie voor ondernemingen

Oracle en NVIDIA werken samen rond AI-adoptie voor ondernemingen image

Oracle en NVIDIA breiden hun langdurige alliantie uit en hebben een meerjarige samenwerking aangekondigd om klanten te helpen bij het oplossen van zakelijke uitdagingen met versneld computergebruik en AI. De samenwerking heeft tot doel de volledige NVIDIA-versnelde computerstack - van GPU's tot systemen tot software - naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI) te brengen.

OCI voegt tienduizenden meer NVIDIA GPU's toe, waaronder de A100 en de aankomende H100 . Gecombineerd met OCI's AI-cloudinfrastructuur van bare metal, clusternetwerken en opslag, biedt dit ondernemingen een breed, gemakkelijk toegankelijk portfolio van opties voor AI-training en deep learning-inferentie op schaal.

"Om succes op de lange termijn in de huidige zakelijke omgeving te stimuleren, hebben organisaties sneller dan ooit antwoorden en inzicht nodig", zegt Safra Catz, CEO van Oracle. "Onze uitgebreide alliantie met NVIDIA zal het beste van de expertise van beide bedrijven leveren om klanten in verschillende sectoren - van gezondheidszorg en productie tot telecommunicatie en financiële diensten - te helpen bij het overwinnen van de veelheid aan uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd."

Versnelde computing en AI zijn de sleutel tot het aanpakken van stijgende kosten in elk aspect van operationele bedrijven”, zegt Jensen Huang, CEO en oprichter van NVIDIA. “Bedrijven wenden zich steeds meer tot cloud-first AI-strategieën die snelle ontwikkeling en schaalbare implementatie mogelijk maken. Onze samenwerking met Oracle zal NVIDIA AI binnen handbereik brengen voor duizenden bedrijven.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!