Wouter Hoeffnagel - 26 oktober 2022

Equinix schenkt miljoenen dollars aan fonds voor digitale inclusiviteit

Equinix schenkt miljoenen dollars aan fonds voor digitale inclusiviteit image

Equinix lanceert een wereldwijde foundation voor digitale inclusiviteit. Het fonds richt zich op toegang tot technologie en connectiviteit, maar ook op het bevorderen van de benodigde vaardigheden om mee te kunnen doen in de digitale wereld van vandaag.

De Equinix Foundation financiert organisaties die werken aan inclusieve toegang tot technologie, connectiviteit en onderwijs. Ook worden de kansen op het gebied van het stimuleren van duurzaamheid onderzocht, omdat het bedrijf hieraan veel waarde hecht.

50 miljoen dollar

De eerste financiële toezegging van Equinix voor de foundation bedraagt 50 miljoen dollar aan Equinix-aandelen, waarmee de foundation zelfvoorzienend wordt. De raad van bestuur van de Equinix Foundation zal elk jaar het donatiebudget van de stichting vaststellen. Daarnaast zijn zij ook van plan om beleggingen te doen met rente-inkomsten om het vermogen van de foundation zelf en de sociale programma’s verder te ondersteunen.

De werknemers van Equinix spelen een belangrijke rol bij de vormgeving van de stichting. Zij helpen met het selecteren en ondersteunen van liefdadigheidsorganisaties en sociale ondernemingen die zich inzetten voor het bestrijden van de digitale kloof, zowel lokaal als wereldwijd. Zoals bijvoorbeeld World Pulse, een online sociaal netwerk geleid door vrouwen uit meer dan 227 landen met de missie om vrouwen bij elkaar te brengen en te zorgen dat ze gehoord worden.

Charles Meyers (foto), President en Chief Executive Officer bij Equinix: “Equinix wil het platform zijn waar de wereld samenkomt en die innovaties mogelijk maakt om ons werk, ons leven en onze planeet te verrijken. De Equinix Foundation helpt onze ‘In service to’-belofte waar te maken, aan elkaar, onze klanten, investeerders en de gemeenschappen waarin we actief zijn. We verheugen ons erop om via de foundation ons meer in te zetten voor een betere, inclusievere en duurzamere wereld en de digitale kloof te dichten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!