Witold Kepinski - 26 oktober 2022

Google moederbedrijf Alphabet groeit iets minder hard

Google moederbedrijf Alphabet groeit iets minder hard image

Alphabet, moederbedrijf van Google, zag de omzet in het derde kwartaal op jaarbasis stijgen met 6 procent tot 69,1 miljard dollar. De nettowinst daalde van 18,9 tot 13,9 miljard dollar.

Google groeit, alleen iets minder hard omdat organisaties iets minder adverteren via Google. Dat neemt niet weg dat Google zelfverzekerd is, onder andere met zijn cloud en AI propositie.

Sundar Pichai (foto), CEO van Alphabet en Google, zei: "We verscherpen onze focus op een duidelijke reeks product- en zakelijke prioriteiten. Productaankondigingen die we alleen al in de afgelopen maand hebben gedaan, hebben dat heel duidelijk aangetoond, inclusief aanzienlijke verbeteringen aan zowel Search als Cloud, mogelijk gemaakt door AI, en nieuwe manieren om inkomsten te genereren met YouTube Shorts. We zijn gericht op zowel verantwoord beleggen voor de lange termijn als inspelen op de economische omgeving.”

Ruth Porat, CFO van Alphabet en Google, zei: "Onze omzet in het derde kwartaal bedroeg 69,1 miljard dollar, een stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar of een stijging van 11% bij constante wisselkoersen. De financiële resultaten voor het derde kwartaal weerspiegelen een gezonde fundamentele groei in Search en momentum in Cloud, terwijl ze beïnvloed werden door vreemde valuta. We werken aan het herschikken van middelen om onze hoogste groeiprioriteiten van brandstof te voorzien.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!