Floris Hulshoff Pol - 27 oktober 2022

Pure Storage breidt as-a-Service model uit

Pure Storage breidt as-a-Service model uit image

Pure Storage heeft tijdens KubeCon North America 2022 een nieuwe, volledig beheerde managed service voor Portworx Enterprise aangekondigd. Deze service biedt een Kubernetes-ready data platform voor developers van gecontaineriseerde applicaties. Met Portworx Enterprise 3.0, het onderliggende platform voor deze managed service, kunnen DevOps-teams bedrijfskritische Kubernetes applicaties in productie nemen met flexibele schaal en een ongeëvenaarde beschikbaarheid. Het volledige Portworx-aanbod kan nu als een volledig managed service worden afgenomen door gebruikers van Amazon EKS, RedHat OpenShift en andere Kubernetes-services (volledig beheerd of upstream distributies).

“Het is altijd de missie van Portworx geweest om ervoor te zorgen dat platform engineering teams hun developers een Kubernetes-ready data platform kunnen bieden dat zich onderscheidt door prestaties, eenvoud en schaalbaarheid. Met deze managed service voor het Portworx platform, het nummer-1 Kubernetes dataplatform, brengen we de cloud beleving binnen handbereik van elke developer die met Kubernetes applicaties wil werken, op iedere storage infrastructuur”, zegt Remko Deenik, Technical Director Europe, Pure Storage.

De managed service biedt gebruiksgemak en een snellere uitrol van Kubernetes-data op elke cloud of on-premise storage-oplossing. Hierdoor kunnen DevOps- en platformteams in slechts enkele seconden gecontaineriseerde applicaties uitrollen en opschalen naar productieniveau, in plaats dat dit weken of maanden kost. De service biedt gebruikers een no-install, gebruiksvriendelijke en eenvoudig te beheren ervaring zonder dat er containerexpertise nodig is.

Met de 3.0 release van Portworx Enterprise blijft Portworx de grenzen verleggen van prestaties en betrouwbaarheid voor gecontaineriseerde workloads in een gecombineerd dataplatform voor file, block en object storage.

De nieuwe PX-Fast-functionaliteit biedt de beste prestaties in de industrie voor dataservices met een lage latency en een hoge databehoefte, zoals Kafka, Elastic en MongoDB, en een hoge doorvoer voor online transaction processing (OLTP), online analytical processing (OLAP) en machine learning (ML) taken. Het Kubernetes-datamanagementplatform van Portworx biedt bandbreedte en IOPS die vergelijkbaar zijn met het rechtstreeks wegschrijven van data naar een snelle, op NVMe-gebaseerde infrastructuur. Hiermee worden snelheden van meer dan een miljoen IOPS geboden. PX-Fast laat Kubernetes-datastorage voor gecontaineriseerde applicaties en data daarmee lijken op lokale storage. Klanten zijn in staat om de kracht van petabytes aan data van applicaties zoals video on-demand, VoIP, etc te benutten met een storingspercentage van bijna nul.

De Near-Sync DR-functionaliteit breidt de bestaande Portworx Disaster Recovery-functionaliteit met de laagst mogelijke RPO (Recovery Point Objective) tussen twee cloud regio's of geografisch afgelegen datacenters. Bedrijven krijgen hierdoor het gewenste niveau van bedrijfscontinuïteit. Het Portworx platform heeft altijd disaster recovery mogelijkheden ondersteund met zero RPO en snelle RTO (Recovery Time Objective) tussen twee metro regio clusters met een latency van minder dan <10ms. Dit is nog door geen andere vendor bereikt. Met Near-Sync DR (Disaster Recovery) breidt het platform zijn end-to-end DR-oplossing uit met een gegarandeerde RPO van 24 seconden en een snelle RTO tussen twee regio's met hogere netwerklatencies.

De Object Storage Service-functionaliteit biedt een andere storage-interface (naast file en block storage) om gecontaineriseerde workloads te draaien. Met deze functie kunnen gebruikers object storage buckets beheren en benaderen met native Kubernetes-integratie voor één consistente beleving in cloud en on-premises S3 stores.

“Red Hat OpenShift is het belangrijkste Kubernetes-platform in de sector en biedt een solide basis voor developers om gecontaineriseerde applicaties sneller te bouwen, uit te rollen, te beheren en te schalen over hybride en multi-cloudomgevingen tot aan de edge. Het Portworx aanbod voor databeheer en databescherming helpt belangrijke use cases te ontgrendelen voor Red Hat OpenShift workloads in productie. Dit nieuwste managed cloud service-aanbod van Portworx van Pure Storage speelt in op de toegenomen belangstelling van klanten voor het bouwen van één platform om storage, migratie en datamanagement-as-a-service bovenop Red Hat OpenShift te bieden aan developers. Het toont de kracht van een ecosysteem van partners die samenwerken om de behoeften van onze gezamenlijke klanten beter te ondersteunen”, zegt Chris Gray, Vice President, North America Partner Ecosystem, Red Hat.

Daarnaast introduceert Portworx een ‘free forever tier’ van Portworx Backup, de backup- en databeschermingsservice voor Kubernetes. Platformteams kunnen zonder functiebeperkingen aan de slag met de managed service van Portworx Backup en kunnen kosteloos tot 1TB aan data beschermen. Elke backup instance kan honderden Kubernetes clusters beheren. Deze gratis variant van Portworx Backup kan onbeperkt worden gebruikt door elke organisatie die op zoek is naar een enterpriseniveau databeschermingsservice om met een paar klikken hun Kubernetes-workloads te beschermen.

Portworx Enterprise 3.0 en de volledig managed service zullen begin 2023 beschikbaar zijn.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!