Witold Kepinski - 01 november 2022

HPE introduceert next-generation computer

HPE introduceert next-generation computer image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft een next gen compute portfolio aangekondigd, ontworpen om een cloud gebruikservaring in hybride omgevingen te leveren en om digitale transformatie aan te drijven. De nieuwe HPE ProLiant Gen11 servers bieden organisaties intuïtieve, vertrouwde en geoptimaliseerde rekenkracht, bij uitstek geschikt voor een reeks moderne workloads, waaronder AI, analytics, cloud-native applicaties, grafisch-intensieve applicaties, machine learning, Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en virtualisatie.

"De basis van elke hybride strategie is rekenkracht", zegt Neil MacDonald, executive vice president en general manager, Compute, bij HPE. "HPE Compute brengt bedrijven dichter bij de edge, waar data wordt gecreëerd, waar nieuwe cloud-ervaringen worden geleverd en waar beveiliging integraal is. De nieuwe HPE ProLiant Gen11 servers zijn ontworpen voor de hybride wereld om een intuïtieve cloud gebruikservaring, vertrouwde security by design en geoptimaliseerde prestaties te leveren."

Intuïtieve cloud gebruikservaring

Op de HPE ProLiant servers zorgt een HPE GreenLake for Compute Ops Management software abonnement voor een cloud-native controlepaneel. Deze verhoogt de operationele efficiëntie door het proces voor toegang, monitoring en beheer van servers op een veilige manier te automatiseren, ongeacht hun digitale omgeving.

Het paneel biedt eenvoudige, uniforme en geautomatiseerde mogelijkheden waarmee klanten hun IT-omgeving met wereldwijde zichtbaarheid en inzicht kunnen beheren. Klanten kunnen ook eenvoudig duizenden gedistribueerde apparaten integreren en profiteren van snellere server firmware updates om zich te concentreren op de bedrijfsvoering en niet op het beheer van een complexe IT-infrastructuur.

HPE GreenLake for Compute Ops Management omvat ook een CO2 -voetafdrukrapportage voor klanten om emissiecijfers te bekijken, van individuele servers tot volledige computeromgevingen, om het energieverbruik te monitoren.

Vertrouwde security by design

HPE blijft toonaangevend en levert veilige infrastructuur, van edge tot cloud, te beginnen op siliciumniveau met de HPE Silicon Root of Trus. Deze beveiliging, exclusief in de industrie, beschermt miljoenen regels firmware code tegen malware en ransomware, met een digitale vingerafdruk die uniek is voor de server. Zo beveiligt de HPE Silicon Root of Trust op dit moment al miljoenen HPE servers over de hele wereld.

De volgende generatie HPE ProLiant servers bouwt voort op deze beveiligingsinnovatie met de volgende nieuwe features om data en systemen te beschermen:

Zorg voor verificatie en authenticatie van systeemcomponenten met de nieuwe versie van de HPE Integrated Lights-Out (iLO), met iLO6. ILO is een remote server management software waarmee klanten veilig HPE servers naadloos kunnen configureren, monitoren en updaten. De nieuwste versie beschikt over nieuwe authenticatie met behulp van het Security Protocol and Data Model (SPDM). SPDM is een belangrijke beveiligingsmogelijkheid in servers voor het authenticeren en veilig kunnen bewaken van apparaten in een op openstandaarden gebaseerde aanpak.

Voorkom wijzigingen in de toegang tot unieke serveridentiteit met de standaardopname van platformcertificeringen en Secure Device Identity (iDevID).

Krijg een extra authenticatielaag door een veilige boot- en systeemstatus te bewaken via de Trusted Platform Module (TPM).

Kies voor het hoogste beveiligingsniveau via de HPE Trusted Supply Chain. De HPE Trusted Supply Chain bevordert end-to-end beveiliging met gecertificeerde servers die voorzien zijn van versterkte dataprotectie tijdens het productieproces. Onlangs heeft HPE de opties uitgebreid om gecertificeerde servers, afkomstig van in de VS gevestigde fabrieken, wereldwijd te produceren en te verzenden.

Geoptimaliseerde prestaties

Naarmate organisaties meer veeleisende toepassingen draaien, waaronder AI, machine learning en rendering, hebben ze optimale en versnelde prestaties nodig. De volgende generatie HPE ProLiant servers zijn geoptimaliseerd om hoge prestaties te leveren op de meest data-intensieve taken van een organisatie. Daarbij ondersteunen ze een diverse set architecturen, waaronder 4e generatie AMD EPYC™ processoren, 4e Gen Intel® Xeon® Scalable processoren en Ampere® Altra® en Ampere® Altra® Max Cloud Native Processoren.

Vergeleken met de vorige generatie ondersteunen de nieuwe HPE ProLiant Gen11 servers twee keer zoveel I/O-bandbreedte voor de meest veeleisende toepassingen, 50% meer kernen per CPU voor verbeterde workload consolidatie en 33% meer high-performance GPU-dichtheid per server ter ondersteuning van AI en grafisch-intensieve workloads.

Service providers en ondernemingen hebben cloud-native IT-infrastructuur nodig om flexibele en uitbreidbare mogelijkheden te leveren en innovatie te stimuleren. In juni 2022 kondigde HPE aan dat het als eerste serverleverancier infrastructuur aanbiedt met geoptimaliseerd cloud-native silicium, met behulp van Ampere® Altra® en Ampere Altra® Max cloud-native processoren, in de nieuwe HPE ProLiant RL300 Gen11 server.

Een pay-as-you-go verbruiksmodel met HPE GreenLake

Organisaties die naar de nieuwe generatie willen overstappen, kunnen HPE's next-generation oplossing aanschaffen via een traditionele infrastructuuraankoop of via een pay-as-you-go model met HPE GreenLake. HPE GreenLake is een as-a-service platform dat klanten in staat stelt data-first modernisering te versnellen en biedt meer dan 70 clouddiensten die op locatie, aan de edge, in een colocatiefaciliteit en in de publieke cloud kunnen draaien.

Daarnaast kunnen klanten via HPE Financial Services (HPEFS) bestaande technologische activa omzetten in kapitaal voor de aanschaf van nieuwe of geüpgraded technologie.

De klantervaring uitbreiden met nieuwe sevices

Via HPE Pointnext Services, een bekroond team van meer dan 15.000 experts, kunnen klanten die de HPE ProLiant Gen11 servers implementeren, gebruikmaken van diepgaande wereldwijde expertise om de next-generation HPE ProLiant servers in te zetten. Daarmee kunnen ze nieuwe ervaringen en real-time inzichten uit hun data verkrijgen en hun IT moderniseren om waarde te creëren.

Vandaag onthulde HPE verbeteringen van de klantervaring met de HPE ProLiant Gen11 servers, waaronder:

HPE Pointnext Complete Care Secure Locations biedt klanten toegewezen experts om ondersteuning te leveren op locaties waar toegang, connectiviteit en elektronische en verbale communicatie, onderhevig zijn aan specifieke beveiligingsmaatregelen.

HPE Expert on Demand biedt klanten toegang tot service professionals met specifieke expertise met betrekking tot HPE's next-generation Gen11-aanbod.

HPE Support Center dat online services en een supportplatform biedt, is verbeterd met meer samenwerkingsmogelijkheden, dossierbeheer, verbeterde virtual agent troubleshooting en een nieuw digital insights dashboard.

De ondersteuning voor HPE's next-generation infrastructuur is uitgebreid van drie tot vijf jaar, tot maximaal zeven jaar.

Beschikbaarheid HPE ProLiant

HPE ProLiant Gen11 servers met 4e generatie AMD EPYC processoren zijn vanaf 10 november wereldwijd te bestellen en beschikbaar via het HPE GreenLake cloud platform.

De HPE ProLiant RL300 Gen11 server met Ampere processoren is vanaf vandaag wereldwijd te bestellen.

Alle HPE ProLiant servers zijn te koop via HPE en HPE's channel partners.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!