Martijn Kregting - 03 november 2022

GovTech Summit 2022: samen kansen van digitalisering versnellen

De GovTech Summit 2022 is alweer voorbij. Op dinsdag 1 november 2022 vond dit event plaats in het World Forum. Het internationale evenement voor innovatie in de publieke sector bracht internationale technologische vernieuwers en beleidsmakers samen om te bedenken hoe overheden kunnen opereren in een digitale wereld.

Vele honderden bezoekers hebben elkaar ontmoet om te praten over ontwikkelingen op het gebied van innovatie in en digitalisering van de publieke sector. Ruim 50 sprekers uit allerlei landen - startups, technologievernieuwers, politici en andere beleidsmakers - gaven hun visie op de impact van digitalisering. Deze transformatie van overheid, bedrijfsleven, wetenschap en samenleving zorgt voor allerlei uitdagingen - zoals een veilige online omgeving bieden - maar ook kansen.

Die kansen heeft bijvoorbeeld Oekraïne met beide handen aangegrepen. De overheid was al bezig met een digitaliseringsslag om burgers een grotere stem te geven en problemen zoals corruptie aan te pakken. Maar de vernietigende oorlog die in februari begon, heeft van digitalisering en innovatie een cruciaal instrument gemaakt om te overleven, zo vertelde onder meer parlementariër Dmytro Nathaluka in een gesprek met Dutch IT Channel.

Samen doen

En aan het einde van de dag was in ieder geval duidelijk dat iedereen wel iets heeft meegenomen van het event. Van een prijs voor beste tech-innovator, nieuwe kennispartners en creatieve nieuwe ideeën tot de wetenschap dat innovatie en digitalisering in de publieke sector alleen in een brede samenwerking tot volle wasdom kan komen. Of, zoals GovTech NL-medeoprichter Danny Frietman zei: "Het momentum is nu. We moeten versnellen en we moeten het samen doen."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!