Floris Hulshoff Pol - 04 november 2022

Lenovo boekt minder omzet en meer winst

Lenovo boekt minder omzet en meer winst image

Lenovo Group heeft de resultaten voor het tweede kwartaal bekendgemaakt, met een verbetering van de winstgevendheid op jaarbasis voor het tiende achtereenvolgende kwartaal. Het nettoresultaat over het tweede kwartaal steeg met 6% tot 541 miljoen euro en de omzet daalde met vier procent 17,09 miljard euro. Er werden vooral minder PC's verkocht.

Alle belangrijke activiteiten hebben een positief bedrijfsresultaat bijgedragen, waaruit blijkt dat verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de doelstelling van de Groep om de winstgevendheid op middellange termijn te verdubbelen. Bovendien bleven de gediversifieerde groeimotoren sterke prestaties leveren, waarbij zowel de oplossingen- en dienstenactiviteiten als de infrastructuuractiviteiten jaar-op-jaar met hoge dubbele cijfers groeiden. Niet-PC-activiteiten zijn nu goed voor meer dan 37% van de totale groepsinkomsten. Dankzij het gezonde kassaldo blijft de groep zich inzetten voor verdubbeling van de investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O) op de middellange termijn, met een stijging van de O&O-uitgaven van 15% op jaarbasis in het kwartaal.

Hoewel de huidige externe uitdagingen aanhouden, blijft Lenovo wendbaar en gericht op het voortzetten van zijn strategie en het waarborgen van de voortdurende winstgevendheid door de middelen opnieuw te verdelen over zijn gediversifieerde groeimotoren en door efficiëntie en kostenvermindering in de hele onderneming te stimuleren. Het bedrijf ziet kansen op lange termijn, gebouwd op zijn fundament van New IT - client, edge, cloud, netwerk en intelligence - naarmate de wereldwijde trends van digitalisering en intelligente transformatie versnellen. De resultaten van het afgelopen kwartaal en van de afgelopen drie jaar hebben aangetoond dat de combinatie van Lenovo's strategie, sterke uitvoering en veerkrachtige activiteiten het bedrijf in staat stelt om de industriecyclus te overstijgen. Dit, in combinatie met zijn hoogwaardige en innovatieve portfolio, unieke hybride productie- en toeleveringsketen, globaal/lokaal principe en vermogen, en gezonde liquiditeit, zal bijdragen tot verdere mogelijkheden om duurzame groei te realiseren en de winstgevendheid te verbeteren.

Lenovo Chairman en CEO Yuanqing Yang zegt over de resultaten: "Lenovo heeft opnieuw solide resultaten geboekt, zelfs op een moeilijke wereldmarkt, met een verbetering van de winstgevendheid op jaarbasis voor het tiende kwartaal op rij en een stijging van de inkomsten met bijna 3% (in constante valuta) op jaarbasis. Onze niet-pc-activiteiten winnen aan kracht en vertegenwoordigen nu meer dan 37% van onze inkomsten. Zowel de solutions and services business als de infrastructure business groeiden met hoge dubbele cijfers op jaarbasis", aldus Yuanqing Yang, voorzitter en CEO van Lenovo. "Voor Lenovo bewijzen deze resultaten dat onze strategische vooruitziendheid, operationele veerkracht en consistente investeringen in gediversifieerde groeimotoren ons goed hebben voorbereid op uitdagende tijden. Of onze traditionele markten nu bloeien of krimpen, Lenovo komt consequent zijn beloften na en overtreft de marktverwachtingen."

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!